Risikorotering i høyrenteinvesteringer

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Høyrentefond kan ta risikoen både opp og ned.  Tenk deg at du vil ta risikoen ned; da kan du enten holde lån med bedre kredittkvalitet, eller holde lån med kortere tid til forfall.

Jeg har sett på egenskapene til høyrenteinvesteringer med ulik kredittkvalitet. Figuren under baserer seg på de siste ti år med date for indeksen Barclays Capital Pan-European High Yield.

 

Over siste ti år har CCC-ratede investeringer gitt høyest avkastning, men også hatt høyest risiko.  BB obligasjoner og obligasjoner med B rating har levert omtrent samme avkastning, men BB obligasjonene har vært mindre volatile.  Når de beste kvalitetene har kunne konkurrere så bra skyldes det nok at perioden dekker vanskelige perioder i kredittmarkedene.  I begynnelsen av perioden er vi inne i tiden med de store regnskapsskandalene (tenk Enron og Parmelat).  I 2008 får vi Lehman konkursen og finanskrisen.

Fra historien kan vi lære at en forvalter bør bruke både gassen og bremsen og justere kredittkvaliteten i porteføljen etter markedsforholdene.

Risikorotering er en vesentlig del av filosofien bak forvaltningen av Alfred Berg Høyrente.

Arne Eidshagen, forvalter for Alfred Berg Høyrente

Alfred Berg
Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer