Porteføljeoppdatering uke 41

Børsene fortsetter å knuse alle rekorder, og ingen ting ser ut til å stoppe denne børsfesten. Flyktningkrisen er nesten over i Europa, den politiske uroen i EU ser ut til å ha stilnet for denne gang, og ingen ser ut til å tro at konflikten mellom USA og Nord Korea faktisk blir noe av. Det ser også ut til at de aller fleste har glemt at børsene er på historisk dyre nivåer nå. Det er faktisk bare under dotcom boblen og før børskrakket i 1929 at Shiller p/e* har vært høyere i USA enn den er i dag. Vi får nyte det mens vi kan!

Når det kommer til Oslo børs har den gått over 3% siden oppstarten av konkurransen, mens vi er opp ca 1%. Det er tungvekterne på Oslo børs som har gått mest og dratt med seg indeks, der både STL, DNB, ORK og NHY er opp over 4% siden oppstart av konkurransen. Den siste uken er vi dog opp 2%, der NOFI og BDRILL har gått mest. NOFI touchet for første gang tresifret denne uken og er nå opp 8% siden konkurransestart, og er den som har gjort det klart best i vår portefølje.

Ellers har det skjedd flere ting i vår portefølje:

PGS som var en teknisk trade gikk ut på stoploss på 16.10.

Borr Drilling har kommet med flere nyheter denne uken. Borr Drilling kom først med nyheten om en samarbeidsavtale med Schlumberger om sammen å levere integrerte og helhetlige drillingkontrakter til kunder i riggmarkedet. Senere samme dag kom også nyheten om kjøp av 9 jack-up rigger, som vil bli levert med ulike intervall i fremtiden. Kjøpet for de 9 riggene beløper seg til rundt 1,3 milliarder dollar, og øker Borr Drillings totale flåte til 26 rigger. Samtidig meldte de om en emisjon i selskapet på 650 millioner dollar, som et ledd i finansieringen av riggene. Emisjonen er den største på Oslo Børs siden 2011! Investorene var trolig svært positive til kapitalforhøyningen, da den store emisjonen ble gjennomført på bare én helg – uten rabatt til en emisjonskurs på 4 dollar. Med 26 rigger har Borr trolig noe spennende å bygge på i tiden som kommer, men fortsatt gjenstår kontrahering på flesteparten av riggene.

Ocean Yield fikk en måned forlenging på kontrakten for skipet sitt Lewek Connector til 15 november, pluss en måneds opsjon (23 desember). Dette er en liten og positiv nyhet, men ikke noe som har særlig påvirkning på selskapet totalt sett. Men det at skipet har klart å være i jobb siden OCY kansellerte avtalen med EMAS Chiyoda Subsea Group i februar, med hele tiden videre forlengelser av korte kontrakter, ser vi på som positivt for mulighetene for videre jobb. Skipet har tidligere bidratt mye til inntektene til OCY, og vi håper at de kan fortsette med dette.

*Shiller p/e – ofte kalt syklisk justert p/e, pris/gjennomsnittlig inflasjonsjustert inntekter fra de siste 10 årene

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer