Oslo Børs: Oppgang i vente. Markedet venter på ECB og FED.

De asiatiske børsene (med få unntak) steg fredag, dermed kan vi håpe på oppgang i Europa i dag. Når det er sagt, den jevne investor er fortsatt usikker på fremtiden, noe som synliggjøres i rentemarkedet, der alle rentene i den “lange” enden har falt kraftig på kort tid

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,5]%.

Rentemarkedet synliggjør stor usikkerhet

De asiatiske børsene (med få unntak) steg fredag, dermed kan vi håpe på oppgang i Europa i dag. Når det er sagt, den jevne investor er fortsatt usikker på fremtiden, noe som synliggjøres i rentemarkedet, der alle rentene i den “lange” enden har falt kraftig på kort tid. Det er naturlig å anta at både ECB (den europeiske sentralbanken) og FED (den amerikanske sentralbanken) vil komme markedet til unnsetningen på ett eller annet tidspunkt, dvs. stimulere økonomien med rentekutt og/eller andre passende tiltak. Det overordnede problemet er for øvrig den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, som foreløpig ikke lar seg løse. Mao. investorene må smøre seg med tålmodighet, gitt dagens usikre situasjon. Oljeprisen er svakt opp fra gårsdagens nivåer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer