Gå til hovedinnhold

Oppgang andre måned på rad i sjelden stille måned

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

For andre måned på rad steg Hovedindeksen. Med oppgangen på 1,0 prosent i august har Hovedindeksen steget 20,1 prosent siden årets bunn i februar.

August var en rolig måned med små kursbevegelser for Hovedindeksen.

På sektornivå var det imidlertid større utslag. Sjømatindeksen falt 9,4 prosent, og bidro til at konsumvarer ble den svakeste sektorindeksen med et kursfall på 7,0 prosent. Finansaksjer, med DNB og Storebrand i spiss, bidro mest til å sende Hovedindeksen i positivt terreng. Finansindeksen steg 5,1 prosent og var den nest sterkeste sektorindeksen etter Helsevern, som steg 7,1 prosent.

Med små kursbevegelser blir aksjeomsetningen forholdsvis lav.

I gjennomsnitt ble det handlet aksjer for 2,9 milliarder kroner fordelt på 69.000 handler hver dag i august. Det er 33,6 prosent lavere målt i kroner og 32,9 prosent målt i antall handler enn i august i fjor. Til gjengjeld var august 2015 en turbulent måned med store kursbevegelser preget av bekymringer for Kinas økonomi.

Det var også stille på andre børser i august. USA-børsene opplevde den laveste handelen på to år, ifølge Nasdaq. Her hjemme må vi tilbake til juli 2013 for å finne en måned med lavere omsetning enn i august 2016.

Hittil i år er den daglige gjennomsnittomsetningen på 4,2 milliarder kroner fordelt på 94.500 handler.

Hovedindeksen måned for måned i år:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer