Gå til hovedinnhold

Nyhet: De beste oppdateringene hittil i 2024

Uansett om du logger inn på Nordnet via nettsiden eller appen, har det allerede kommet en del nye funksjoner i år som kan gjøre opplevelsen med å investere hos oss bedre. I dette blogginnlegget vil vi gå gjennom noen av de nye funksjonene som har fått skryt fra kunder.

⌛ #1 Stop loss ordrer tilgjengelig i Nordnet appen.

For de fleste som er aktive i aksjemarkedet er «stop loss» en kjent strategi, og nå har vi endelig fått denne funksjonen i appen vår. Stop loss er en funksjon du kan bruke til å selge eller kjøpe aksjer når kursen går opp eller ned til et bestemt nivå. Stop loss sender automatisk ordre til markedet for deg når kursen når et visst nivå.

Eksempel: La oss si at du eier aksjer i Equinor (ticker: EQNR) som du vil selge hvis kursen synker til 280 kr eller lavere. Du setter derfor en triggerkurs for stop loss til 280 kr og limit (salgspris) til 278 kr. Hvis kursen synker til 280 kr sendes salgsordren din ut i markedet med pris minimum 278 kr.

Det er viktig å være oppmerksom på at du ikke kan være 100 prosent sikker på at en ordre som trigges av stop loss-ordre blir gjennomført. Du kan lese mer om hvilke risikofaktorer du bør tenke på ved bruk av stop loss her.

📈 #2 Hvordan gjør jeg det? Sammenlign avkastningen din med hva som helst.

Slår din portefølje et globalt indeksfond, Oslo Børs-indeksen eller Nordnet One Balansert? Nå kan du sammenligne verdiutviklingen på dine kontoer med alle fond, ETFer og aksjer for å lettere se hvordan du gjør det i aksjemarkedet.

Observante kunder har lagt merke til at referanseindeksen Dow Jones World Index, som er et av standardvalgene i sammenligningsmenyen, vises i amerikanske dollar. Indeksen er heller ikke utbyttejustert. Dette resulterer i at indeksen viser en for lav avkastning, spesielt for norske kunder (pga svak kronekurs). Har du en internasjonal aksje- eller fondsportefølje er det mer riktig å sammenligne din avkastning med et globalt indeksfond notert i norske kroner, som eksempelvis Nordnet Global Indeks (som grafen under viser) eller DNB Global Indeks, som begge følger en verdensindeks og handles i norske kroner. Foreløpig finnes kun denne funksjonen på nettsiden, men vi har planer om å få den inn i appen også.

📊 #3 En optimalisert utbytteside.

Utbyttesesongen er fullt i gang, og flere norske selskaper har allerede utbetalt utbytte til sine aksjonærer. Noen selskaper betaler flere ganger i løpet av året, og her kan utbyttesiden hjelpe deg med å få oversikt over hva du kan forvente å motta i utbytte for dine investeringer.

Utbyttesiden finner du på nettsiden under din kontooversikt eller i appen under ‘Analyse’. Med denne funksjonen kan du få oversikt over tidligere mottatte og kommende utbytter, utforske utbytter for spesifikke år og måneder, samt få ytterligere informasjon som eks-dato, neste utbetalingsdato og mye mer.

💻 #4 Forbedret aksjescreener.

Vårt UX-team har videreutviklet aksjescreeneren vår, og verktøyet gir deg nå enda flere muligheter for å finne din neste aksje. Aksjelisten har blitt mer oversiktlig med mini-intradag-grafer, logoer og flagg, samt at den inneholder mer informasjon om blant annet omsetning, markedsverdi og kalender.

🔑 #5 Ny knapp for rebalansering.

De fleste har en idé eller struktur i tankene når de oppretter en fondsportefølje. Noen velger å bruke oljefondet som rettesnor for sin fondssparing. Det betyr i praksis å ha en portefølje som består av 70 % aksjefond og 30 % rentefond. Etter noen års utvikling kan denne vektingen se ganske annerledes ut. La oss tenke oss at aksjefondene dine i løpet av 4 år dobler seg, mens rentefondene stiger med samlet verdi på 15 %. Du vil da faktisk sitte med en portefølje der 80 % er i aksjefond og 20 % er i rentefond, noe som betyr at risikoen i porteføljen har økt.

Kanskje på tide å rebalansere? Å rebalansere vil si å nullstille porteføljen med visse mellomrom. Nå har vi laget en funksjon hvor du lettere kan rebalansere fondsporteføljen din. Trykk på knappen «Rebalanser» på fondsoversikten inne på kontoen din. Da kan du velge ny fordeling mellom fondene i porteføljen din. Du finner også en knapp som heter «jevn fordeling», dersom du ønsker lik vekt mellom fondene.

✏ #6 Mine notater.

En annen nyhet er «Mine notater». Her har du mulighet til å knytte en kommentar til en aksje eller et fond og notere tankene dine om verdipapiret. Dette kan for eksempel være:

  • Hvorfor er denne aksjen verdt å følge med på?
  • Når og hvorfor skal man kjøpe eller selge aksjen?
  • Hvis man har satt opp en kursalarm for en aksje, kan man bruke ‘Mine notater’ for å minne seg selv på hvorfor man først opprettet kursalarmen.
  • Det er kun du som kan se notatene dine for en aksje eller et fond.

Du finner funksjonen i appen ved å trykke på de tre prikkene i øvre høyre hjørne når du har valgt den aktuelle aksjen du vil skrive om. Du kan også finne ‘Mine notater’ nederst på hver aksjeside. På nettsiden finner du funksjonen ved å klikke på ‘Notater’ øverst til høyre på siden når du har valgt en bestemt aksje.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Arne Halvorsen
Arne Halvorsen
07.04.2024 14:00

Her var det ting jeg ikke hadde fått med meg, veldig bra. Fortsett sånn, likte spesielt forbedring av utbytte oversikt. Utbytte aksjer er noe jeg vurderer senere når formuen forhåpentligvis har lagt på seg.

Elias P
Elias P
05.04.2024 11:29

Elsker at nordnet støtt og stadig får nyttige og bedre funksjoner!. Har selv et par ting på ønskelisten her på nordnet.
1. Muligheten til å veksle mellom tidsvektet avkastning og pengevektet avkastning.
2. Automatisk reinvestering av utbytter (DRIP).
3. Automatisk månedlig uttak fra fond/aksjer/portefølje. Blir S
som månedlig sparing, bare i motsatt retning.

Toril Madsen
Toril Madsen
Svar på  Elias P
05.04.2024 20:18

Enig, automatisk reinvestering hadde vært nice