Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 13. september

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 8 prosent på under en måned. Indeksen ligger nå i intervallet mellom støtten ved 866-852 og motstanden ved 892 poeng. Brudd over 892 vil være et kjøpssignal for Oslo Børs, mens brudd under 852 vil være et salgssignal.

Den kortsiktige hausseindeksen har gått fra 22 til 64 poeng den siste måneden, noe som viser at optimismen hos de kortsiktige investorene har vært sterkt økende, og at det er en overvekt av optimister på kort sikt. Også den langsiktige optimismeindeksen har steget de siste ukene. Det indikeres nå omtrent likevekt mellom optimister og pessimister på lang sikt.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er særdeles positive. Den siste måneden har hele 120 av 131 meldte handler vært kjøp, og på årsbasis er rekordhøye 90 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i september og oktober steget gjennomsnittlig henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Vi forventer store svingninger på børsen framover, og Hovedindeksen kan på enkeltdager lett gå to-tre prosent både oppover og nedover.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av forsknings- og analysesjef Geir Linløkken.

Se ukens markedsrapport på WebTV her!

Norden topp 10 – uke 37

Fredag 13. september er det seks nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av åtte svenske, en norsk, en dansk og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. SE – Industrivärden C
  2. SE – Scandi Standard
  3. SE – Atlas Copco B
  4. NO – Norwegian Property
  5. DK – Zealand Pharma
  6. SE – Elekta B
  7. SE – Nobia
  8. SE – Kinnevik B
  9. SE – Vostok New Ventures
  10. SE – Volvo B

 

Se hele listen med grafer og analyser her.

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.



Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer