Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 14. juni

Hovedindeksen sluttet nærmest uendret på torsdag. Den stigende trenden er brutt, og det er gitt et salgssignal etter brudd på støttenivået ved 866 poeng. Neste støttenivå ligger nede ved 783 poeng, mens det nå er motstand ved 866 og 894 poeng.

Børsen har de siste ukene vært volatil, med store daglige svingninger, begge veier. Høy volatilitet følges svært ofte av ny høy volatilitet, slik at vi kan forvente store kurssvingninger også de kommende dagene.

Hausseindeksene har falt kraftig de siste ukene, og indikerer et fall i optimismen hos investorene. Den kortsiktige og langsiktige indeksen ligger nå på henholdsvis 33 og 47 poeng. Det indikerer at rundt to av tre kortsiktige investorer nå er pessimister, mens det er omtrent like mange pessimister som optimister blant de langsiktige investorene på børsen.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 95 kjøp og kun 10 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed hele 90 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen 89 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, mener eget selskap er fundamentalt billig.

De siste ti årene har juni i gjennomsnitt hatt en nedgang på 1,5 prosent og juli en oppgang på 3,3 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt negativ på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Norden topp 10 – uke 24

Fredag 14. juni er det syv nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av åtte svenske, ingen norske, to danske og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. SE – Kungsleden
  2. SE – Husqvarna
  3. SE – Loomis B
  4. SE – Clas Ohlson B
  5. DK – Genmab
  6. SE – Xvivo Perfusion
  7. SE – Victoria Park B
  8. SE – Castellum
  9. SE – THQ Nordic B
  10. DK – Per Aarsleff Holding B

Se hele listen med grafer og analyser her.

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.06.2019 15:14

Ingenting fra Norge. Sjokk as