Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 6. juli

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.

Den kortsiktige hausseindeksen er på 50 poeng, mens den langsiktige hausseindeksen er på 61 poeng. Dette tilsier at det er en overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på Oslo Børs, mens det er jevnt fordelt av optimister og pessimister på kort sikt.

I løpet av de siste 22 handelsdagene, er det rapportert 56 meldepliktige handler på Oslo Børs. Kjøpsandelen er 84 prosent på månedsbasis, og 79 prosent på årbasis. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt falt 2,3 prosent juni, mens den i juli har steget igjen med 2,2 prosent. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Fredrik Tyvand

Se ukens markedsrapport på WebTV+ her!

Norden topp 10 – Uke 27

Fredag 6. juli er det ni nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, to norske, to danske og en finsk aksje.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  DOF ASA(DOF.OL) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 7.94 (0)
DOF ASA har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt. Kursen har reagert tilbake etter et mulig falskt brudd på en dobbel-bunn-formasjon. Etablert notering over 8.21 kroner vil igjen gi nye positive signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt salgssignal. Aksjen tester støtten ved cirka 7.80 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 7.80 kroner vil utløse et salgssignal. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette svekker trendbruddet. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en fallende trend også for kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
2.  ÅF(AFB.ST) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 193.2 (1.3)
ÅF viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 192 kronor, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen nærmer seg støtten ved cirka 190 kronor, noe som kan gi en reaksjon opp. Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
3.  Dustin Group AB(DUST.ST) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 84.4 (0)
Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Dustin Group AB og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 83.00 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 83.00 kronor ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses teknisk positiv på mellomlang sikt.
4.  Resurs Holding AB(RESURS.ST) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 57.1 (0.85)
Resurs Holding AB ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, og signaliserer dermed videre oppgang. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 56.40 kronor og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
5.  Balder B(BALDB.ST) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 239.2 (0.8)
Balder B har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 236 kronor. Videre oppgang til 244 kronor eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved cirka 213 kronor. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette svekker trendbruddet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
6.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 400 (6)
Orsted A/S ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen har tatt ut objektivet ved 406 kroner etter brudd på en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen ligger mellom støtten ved cirka 380 kroner og motstanden ved cirka 415 kroner og etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
7.  Tele2 B(TEL2B.ST) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 105.45 (0.85)
Tele2 B ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen tester støtten ved cirka 105 kronor, noe som kan gi en reaksjon opp. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
8.  Outotec Oyj(OTE1V.HEX) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 6.6 (0.13)
Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Outotec Oyj og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen tester støtten ved cirka 6.54 euro. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 6.54 euro vil utløse et salgssignal. RSI er under 30 etter kursnedgangen de siste ukene. Aksjen har et negativt momentum og fare for videre nedgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
9.  Bang & Olufsen AS(BO.CO) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 148 (7)
Bang & Olufsen AS har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har støtte ved cirka 134 kroner og motstand ved cirka 188 kroner. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette svekker trendbruddet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
10.  SpareBank 1 SR-Bank ASA(SRBANK.OL) – 5. jul 2018. Siste sluttkurs: 89.9 (0.2)
SpareBank 1 SR-Bank ASA har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 88.70 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 88.70 kroner ved reaksjoner tilbake. RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer