Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 11. mai

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Kursen er i all-time-high, det er ingen motstand over dagens nivå, og videre oppgang innenfor kanalen signaliseres.

Den kortsiktige hausseindeksen er på 65 poeng. Det indikerer at det nå er omtrent dobbelt så mange optimister som pessimister blant de kortsiktige investorene på børsen. Den langsiktige hausseindeksen er på 58 poeng og tilsier at det er et flertall av optimister også blant de langsiktige investorene.

I løpet av de siste 22 handelsdagene, er det rapportert 60 meldepliktige handler på Oslo Børs. Kjøpsandelen er 83 prosent på månedsbasis, og 79 prosent på årbasis. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget 1,5 prosent i mai. I juni har indeksen i snitt falt 2,3 prosent, mens den i juli har steget igjen med 2,2 prosent. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken

Norden topp 10 – Uke 19

Fredag 11. mai er det syv nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, tre norske, to danske og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  ÅF(AFB.ST) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 191.9 (1.6)
ÅF ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 188 kronor. Videre oppgang til 207 kronor eller mer er signalisert. Kursen har brutt motstanden ved 191 kronor i en rektangelformasjon, og videre oppgang signaliseres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 190 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 190 kronor ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
2.  Tryg(TRYG.CO) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 146.5 (0.2)
Tryg ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 145 kroner. Videre oppgang til 152 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 145 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
3.  Trelleborg AB(TRELB.ST) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 212.1 (-0.4)
Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Trelleborg AB og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 210 kronor. Videre oppgang til 222 kronor eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 207 kronor og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
4.  DNB ASA(DNB.OL) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 155.75 (1.55)
En tilnærmet horisontal trendkanal er brutt opp på mellomlang sikt. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og DNB ASA har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Kursen har også brutt gjennom taket ved 155 kroner i en rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre oppgang til 172 kroner eller mer. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 155 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
5.  SSAB B(SSABB.ST) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 41.22 (0.26)
SSAB B ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 39.74 kronor. Videre oppgang til 44.63 kronor eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 40.00 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 40.00 kronor ved reaksjoner tilbake. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
6.  Storebrand ASA(STB.OL) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 68.42 (-0.38)
Storebrand ASA ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 67.85 kroner. Videre oppgang til 77.51 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 67.70 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for Storebrand ASA. Spesielt i store aksjer kan imidlertid høy RSI være tegn på at aksjen er overkjøpt, og at det er fare for en reaksjon ned. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
7.  African Petroleum Corporation Limited(APCL.OL) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 1.58 (-0.23)
African Petroleum Corporation Limited har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, og signaliserer med det enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Aksjen tester støtten ved cirka 1.53 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
8.  Vestas Wind Systems(VWS.CO) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 440.1 (5.3)
En tilnærmet horisontal trendkanal er brutt opp på mellomlang sikt. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Vestas Wind Systems har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 401 kroner og motstand på 452 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 434 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 434 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
9.  MTG B(MTGB.ST) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 357 (2.4)
MTG B ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har tatt ut objektivet ved 363 kronor etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 356 kronor. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.
10.  Nobina AB(NOBINA.ST) – 9. mai 2018. Siste sluttkurs: 61.2 (-0.45)
Nobina AB ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen tester støtten ved cirka 61.00 kronor, noe som kan gi en reaksjon opp.Positiv volumbalanse, med høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer