Noen ord på veien!

Da går det mot slutten for resultatrapportering fra første kvartal, og det betyr ofte en stille periode i aksjemarkedet, gitt fraværet av andre problem. Resultatsesongen vi har vært igjennom var ikke gunstig for investorene på noen måte. Under ser dere en graf som viser utviklingen for selskaper  basert på om de overrasketpositivt, rapporterte inline eller skuffet på analytikernes estimater. Selv snittet av selskapene som overrasket positivt, falt tilbake denne gang, der de i snitt ville steget 1.1% de siste 20 kvartalene. Det forteller oss at investorappetitten er fallende, dessverre.

Det har kanskje noe å gjøre med effekten av sterkere dollar og stigende oljepris. Aksjeverdiene i fremvoksende markeder har falt skarpt de siste ukene. Dette chartet viser marketcap på alle børsnoterte aksjer over hele verden, som nå ser ut til å gå i en korreksjonsfase.

Jeg vil anbefale en tweetstorm som har fått mye oppmerksomhet på Twitter. Jeg har tatt noen screenshots, men besøk gjerne forfatterens egen twitterprofil!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer