Noen betraktninger rundt Merkur Markets!

Formålet til Merkur Markets på Oslo Børs, var å lage en billigere og mer anvendlig børsliste for vekstselskaper som kanskje ikke har inntekter eller historiske tall å vise til. Kravene til rapportering er lavere enn på Hovedlisten, og Oslo Børs har vært klar på at risikoen er høyere blant disse selskapene enn topp ti på OBX listen.

Da de lanserte Merkur Markets håpet jeg at mange spennende vekstselskaper ville ta turen over fra OTC listen til en elektronisk børs med bedre rammer og registeringer enn denne gamle tullete “noteringsformen” til Norges Fondsmeglerforbund.

Skuffelsen var til å ta og føle på, da de første aksjene var et kinesisk rekeselskap og en overbygning for rettigheter knyttet til et filmmanus i stedet for rekken av spennende teknologiselskaper som hadde vokst frem i Norge de siste årene.

Ser vi på listen i dag er det nesten et speilbilde av resten av Oslo Børs. Nå finner du en rekke mindre sparebanker, fiskeoppdrett, eiendom, oljeselskaper og medtech. I tillegg har det nylig blitt listet et spennende selskap ved navn Lavo.tv som sammen med TargetEveryOne og Induct utgjør teknologidelen av børslisten.

Volum og kursvinneren er uten tvil Gentian Diagnostics som har 13 millioner kroner i omsetning i dag og snart doblet seg på to måneder. Merkur Markets trenger en suksesshistorie for at flere skal bruke tid på selskapene der. Her ligger også potensialet. Er man tidlig ute, kan man dra nytte av at aktiviteten øker.

Merk hva jeg nevner tidligere. Det ER høyere risiko å investere i disse selskapene, men så lenge du vet dette i forkant kan du allokere porteføljen deretter.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer