Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Når skal norske aksjer få moment?

I videoen vil våre forvaltere Leif Eriksrød og Morten Steinsland prate om hva som vil drive markedet og hvordan vi posisjonerer oss i våre renteporteføljer og Alfred Berg Gambak fremover.


Globale og amerikanske aksjer har hatt et meget godt år så langt. Dette til tross for all usikkerhet i markedene. Et globalt indeksfond har gitt ca. 25% avkastning hittil i år. Har du hatt valutasikring er resultatet ca. 15% avkastning. Oslo Børs til sammenligning har gått mer eller mindre sidelengs de to siste årene, men opp ca. 7% hittil i år. Hva er det som skal til for at Oslo Børs skal bryte ut av ørkenvandringen?

I starten av måneden kom spesielt amerikanske renter litt ned. Både i den kortere og lengre enden av rentekurven. Arbeidstall fra USA viste til færre ledige jobber. I følge Bloomberg var dette det svakeste tallet på to år. Spørsmålet er om vi nå ser en svakere trend i det amerikanske arbeidsmarkedet?

Med et arbeidsmarked og inflasjon som svekkes, synker sannsynligheten for flere renteøkninger. Betyr dette at renteinvestorene nå bør overveie mer durasjon i sine porteføljer?

Med de høyeste rentene siden før Finanskrisen i 2018 gjør dette at rentefond nå blir mer attraktivt for sparere. Under kan du se yield, spread durasjon og rentedurasjon i utvalgte av våre rentefond.

* Yield er beregnet basert på forward rentekurver. Det innebærer at sammenligning på tvers av fond med ulik karakter, som eksempel løpetid eller investeringshorisont, kan være misvisende. ** Spread durasjon er kalkulert i henhold til “to worst”.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer