Morgenrapport Torsdag

Wall Street falt noen punkter etter FOMC notatene i går, men hentet seg raskt inn igjen. Det var ingen bevegelse som gav noen tradingmuligheter. Det var da enda godt, ettersom Asia falt i natt. De fleste indeksene var ned over 1%, og dytter et dårlig sentiment inn i Europa i morgentimene.

Oljeprisen falt til ny lav siden November på svake oljelagertall. Det var ventet trekk på -7 millioner fat, men fasiten ble -2.7 millioner. Jeg vet ikke om det vil gi noe utslag på oljeaksjen på Oslo Børs ettersom sektoren tradet sterkt sammen med totalmarkedet i USA.

Jeg tror Oslo Børs vil handle sidelengs til ned i dag, og jeg tror det lureste er å holde kruttet tørt og vente på en skikkelig flush eller et drag opp på godt volum, før man setter veddemålene på januarrallyet.

 

-/ I DAG KAN seismikk bli det store temaet. I går kom flåteoppdateringen fra PGS, som var bullish. I dag presenterer selskapet på SEB nordic seminar i København. I tillegg kom TGS-Nopec med et positivt resultatvarsel på grunn av sterke late sales av multiklientdata i fjerde kvartal. Polarcus melder om flåteutnyttelse i dag, og øker kontraktseismikk til 70% (fra 63% i fjor), og multiklient faller fra 16% til 4%.

-/ BEDRE ENN ventet trafikktall sendte Norwegian aksjen opp til 211 kroner i går. Det var nesten 20 kroner opp fra dagens lav. Overskriftene i dag er fortsatt på den kommende fagforeningskampen i USA, i tillegg til luftfartsmyndighetene sin skepsis til Norwegian sin raske ekspansjon i Aftenposten. Hvis aksjen åpner opp i dag, kan det kanskje være lurt å spa ut det man eventuelt kjøpte i går. Just my two cents.

-/ I GÅR OFFENTLIGJORDE ThinFilm en ny avtale med NYSE listede Brady Corp, om bruk av smarte etikker på noen av deres produktlinjer. Jeg har skrevet i hele 2013, at det er i 2014 de kommer til å kommersialisere og motta inntekter på produktet, og nå kan det komme en rekke kontrakter. The internet of everything er også hovedtema på årets CES (Consumer Electronics Show) messe i Las Vegas.

-/ EN FISKEANALYTIKER i Fondsfinans går mot strømmen, og spår laksepriser ned mot 30 kroner til høsten. Han mener stor tilbudsvekst vil ødelegge markedet i andre halvår, og så vidt jeg kan se er han nesten alene om det synet, i hvert fall det aggreisve prismålet.

-/ TO AV UK sine største retailers, TESCO og Marks & Spencer, melder om svakere salgstall for fjerde kvartal og julen. I teorien er dårlig nytt for både økonomien og flere selskaper på børsen, men endrede handelsmønstre kan være noe av forklaringen. Hadde Orkla solgt store deler av produksjonen sin internasjonalt, kunne aksjen blitt straffet, men det vil ikke være noe problem i dette tilfellet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
09.01.2014 09:27

Fair å melde lakseprisene ned, masse foring etc som vil gi resultater litt etter sommeren, men jeg vil ha med meg (for MHG) notering i USA, salg av konsesjoner, og økt utbytte før jeg takker for meg!