Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.53% Shanghai +0.00%S&P500 +0.03% DAX futures +0.00%

Denne illustrasjonen viser hvordan økt volatitlitet, dvs. 2d Rate of Return, korrelerer sterkt med kraftige negangsperioder. Vi har nå sett taktskifte i 2d ROC, men det er per dags dato for svakt signal for å konkludere om at vi går inn i en resesjon.

FED kuttet renten med 25 basispunkter i går, som forventet. Kritikerne mener FED ikke gikk langt nok, og satte klare kriterier på hvor dårlig det skal gå hvis de skal kutte en gang til i oktober. Optimistene ser nå at FED har snudd for andre gang på ett år og er i ferd med å stimulere økonomien igjen. Personlig tenker jeg at rentene er såpass lave, at effekten på realøkonomien uteblir. Dette er et spill ovenfor internasjonal finans og obligasjonseiere av statsgjeld. Aksjemarkedet går den veien den skal som følge av inntjening, og det er neppe et selskap som øker bunnlinjen drastisk som følge av dette kuttet.

Fra tid til annen trekker jeg frem NEL, ikke bare som en “grønn kandidat”, men også et eksempel på fremtidens mobilitetsløsninger etc. De har levert kontrakt på kontrakt, og er etablert i verdens viktigste markeder for Hydrogen. I går meldte de blant annet at CEO i NEL skal møte et stort kinesisk infrastruktur fond. Det er fristende å si at denne skal kjøpes på svakhet inntil det motsatte er bevist. Fra tidlig i august, har aksjen steget fra rundt 6 kroner til 8.20 kroner i går. Det er nærmere 40% avkastning på cirka fem uker. Nå nærmer den seg all time high på 9.30 kroner. Der har du enkle 10% før jul hvis aksjemarkedet holder seg. 

Følger opp Borr drilling med en liten oversikt over analytikerestimater gjengitt i Finansavisen. Kepler Chevreaux mener den skal i 160 kroner, Pareto sier 100 kroner og et snitt på Bloomberg sier at analysekorpset ligger på 122 kroner.

I går publisert Arcane Research sin andre ukentlige analyse av kryptomarkedet. Dette er ingen synsing eller venstrehåndsarbeid. Rapporten går ut til institusjoner, investorer og tradere over hele verden. Kvaliteten er så sterk at den ikke står tilbake for noe av det jeg ser fra internasjonale investeringsfirmaer og meglerhus innen feltet, tvert derimot. Ta en kikk, og meld deg på listen om har interesse.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer