Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.61% Shanghai +0.16%S&P500 +1.30% DAX futures +0.35%

Det har vært en god start på September måned med kraftig oppgang i aksjeindeksene både hjemme og ute. Jeg har forsøkt uten hell å finne tilbake til hvilken investeringsbank som gav ut en analyse i begynnelsen av August med en tydelig anbefaling om å kjøpe aksjer i forkant av September. Det var i hvert fall noe jeg ikke levnet mye tillit på det tidspunktet, for da så verden bekmørk ut, men så feil kan jeg ta.

Equinor steg 7.5% i går, på massivt volum. Markedet elsket åpenbart tilbakekjøpsprogrammet. Det kom et viktig innspill fra ivrig leser på at 67% av tilbakekjøpsprogrammet til Equinor kommer fra staten, noe som betyr at kjøpene kun er 1.5-3.5% av daglig volum på børs. Hovedpoenget er uansett at de endrer måten selskapet er skrudd sammen på. De kunne i teorien brukt penger på nye oljefelt eller kjøpt fornybart, men ved å kjøpe aksjer minsker de fri flyt av aksjer slik at verdien stiger.

Det har kommet kjøpere inn i Borr Drilling igjen. Ser man på chartet har aksjen falt jevnt siden nyttår, men nå er det plutselig rom opp til 75 kroner på kort sikt. En viktig faktor vil være om USA og Kina inngår en handelsavtale, det vil sette fart på oljeprisen og investeringslysten. Frem til møtet i Oktober kan det derfor oppstå spekulasjoner som gjør at oljeservice aksjene løfter seg.

Josh Brown la ut to bøker som kommer i bokhandelen den nærmeste tiden, som jeg også synes så veldig interessante ut.

  • The Man who Solved the Markets. En av de mest kjente reporterne fra Wall Street Journal har skrevet bok om Jim Simons, mannen bak Renaissance Technologies. Dette skal virkelig være en godbit som gir leseren innsikt i 30 år med utvikling av matematiske formler og algoritmehandel. 
  • Super Pumped. Denne gangen en New York Times teknologijournalist som har skrevet historien om Travis Kalanick og Uber. Dette er for tech interesserte, men også et skråblikk på Silicon Valley og de enorme summene som blir investert i selskaper som “forandrer verden”.

Lytt gjerne til Kryptografen Podcast som vi tok opp i går. Der snakker vi om alle de store finansaktørene som er på vei inn i krypto. De har gått fra vurderingsfasen til handlingsfasen.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer