Morgenrapport Torsdag


Nikkei+0.11% Shanghai-1.36%S&P500+0.35% DAX futures-0.15%

Det er enkelt å tenke at markedet skal vende ned ettersom vi treffer samme nivåer for tredje gang, noe som har vært markante salgtidspunkt tidligere. Det åpenbare kuliminerer sjelden i aksjemarkedet, i mine øyne må vi derfor bedømme hvor mye sterk økonomisk vekst vi får i år slik at indeksene kan bryte hardt opp gjennom eventuelle motstandsnivåer.

Bullcaset er at FED nå stanser rentehevingene, og lar økonomien, arbeidsmarkedet og inflasjonen jobbe seg enda sterkere. Husk at tariffene Trump har innført blir som bloddoping å regne, sammen med skattelettene fra 2018, har man en miks som kan bety høyere verdsettelser når økonomien plukker seg opp gjennom sommeren. Problemet.. er at veksttakten faktisk avtar. Mange peker på at vi har nådd en syklisk topp. Derfor har også FED blitt duete. Som investor står man da igjen med spørsmålet; Tør du å vedde på at veksten overrasker på oppsiden i andre halvår? Skulle den skuffe, er det langt ned til bunnen i romjulen.

… Men, alt kan rigges, til og med pengepolitikken. Trump skal nå oppnevne to nye FED guvernører, og det har skapt en debatt rundt institusjonens selvstendighet. Trump ønsker å påvirke retningsvalg ved å politisere rollen som representant i FED komiteen. Det er dårlig nytt for fremtiden, da mange frykter at dette blir et politisk verktøy for de neste presidentene også.New York Times har skrevet et godt stykke om farene ved dette hamskiftet!

-/ JEG VET IKKE om det er bra eller ikke, at de største aktørene innen sosiale medier og software drar fra konkurrentene og sikrer sin dominerende posisjon. I den ene hånden kan det bety gode investeringsmuligheter da marginene fortsatt vil være store hos FAANG, men i den andre hånden blir det vanskeligere og vanskeligere å innovere utenfor de forgylte styrerom i Silicon Valley.Snapchat kommer for første gang til å levere en nedgang i antall brukere i 2019. Starten på slutten på Instagram sin eneste konkurrent.

-/ DEN NORSKE SaaS løsningen 27sevenOffice, valgte å notere seg i Sverige i stedet for på Oslo Børs. Årsaken er at svenske investorer priser software og IT selskaper mer fornuftig en oljeinvestorene her hjemme. Det har gitt uttelling. Aksjekursen har steget fra 7.8 SEK til 13.30 SEK på to måneder. 27sevenOffice er nå verdt 600 millioner SEK med salgsinntekter på litt over 100 millioner kroner. I Sverige kan man fort bli priset til 10-15-20 ganger salgsinntekter på et raskt voksende software selskap. 

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer