Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.02%  Shanghai +0.52%  S&P500 +0.21%  DAX futures -0.10%

35% av VIX kontraktene er netto short posisjoner. Det har aldri skjedd i historien tidligere, og posisjonene har bygget seg kraftig opp siden markedet snudde i romjulen. Den eneste måten å hedge motparten til disse shortposisjonene er å gå long aksjer.Når disse kontraktene eventuelt dekkes inn, kommer det et enormt salgspress i aksjemarkedet.

Utover det beveger indeksene seg raskt mot all-time high igjen, og alt annet like setter vi nye rekordnoteringer før påske. Jeg er ingen stor fondsparer, men jeg lurer på hvordan det er å sitte med 20 års perspektiv å se sparekontoen falle 15% før jul og stige 20% fra romjulen til i dag. Tenker man fortsatt at dette er riktig spareform og det er bare å ha is i magen? Jeg reflekterer først og fremst over de store svingningene.

Lesetips:

Bitcoin har etablert seg over $5.000 og det er snart en oppgang på 50% siden nyttår. Ser man på grafen under, kan det være begynnelsen på et større rally som tar oss til $60.000. Hvorfor i huleste skal den stige dit, tenker du kanskje. Hvorfor ikke? Det har blitt jobbet med store custody løsninger det siste året, slik at institusjoner som hedgefond og pensjonskasser nå kan investere i denne asset klassen. Det kunne de ikke i forrige runde, da var det kun private småsparere, gjennom vanskelige fiat-gateways. Nå kan du Bridgewater handle dette gjennom Goldman Sachs eller rett på Coinbase, eller fidelity eller hos JP Morgan.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer