Morgenrapport Torsdag

Nikkei -1.29%  Shanghai -0.38%  S&P500 +0.41%  DAX futures +0.00%

Wall Street Journal skriver at Saudi Arabia skal kutte ytterligere i oljeeksporten og nærmer seg nå 7 millioner fat om dagen fra 7.7 millioner før jul. For å balansere budsjettet trenger kongedømmet en oljepris på $90+ per fat, men de hevder selv at $80-85 kan fungere i denne omgang. Husk at de også skal notere Saudi Aramco innen to år. Det blir spennende å se om de lykkes med dette spillet. Goldman Sachs mener amerikansk shaleproduksjon vil øke enda mer og senker prismålet på Brent oljen til $63 for 2019. (Se graf) Reuters skriver i dag om hvordan ulike aktører søker om å få bygge oljeterminaler langs kysten av Texas, for å eksportere nye 3 millioner fat de neste fem årene. 

I går skrev jeg om mulighetene til å kjøpe fond og ETF’er på Brasil, et vekstmarked som nå skal gjennom en hestekur med økonomiske reformer. Ønsker du å plukke et par andre fremvoksende økonomier for sparekontoen din, kan Vietnam være et alternativ. Bloomberg skriver at et gjennomsnitt av analytikerne og strateger forventer børsen i Vietnam å stige 18% det neste året. GDP veksten blir godt over 5% og prisingen på børsen er på PE 14. En av dem er skikkelig bullish og spår dobling på børsen innen 3-5 år.

-/ JEG VAR under inntrykket at jo større fondene er, jo vanskeligere er det å produsere ekstraordinær avkastning, eller rett og slett bedre en markedet. Det norske oljefondet investerer på indeksnivå, og har ikke vist bedre avkastning enn de store utviklingstrekkene i verdensøkonomien. Derfor er svært imponerende at Renaissance (Ren-tech) leverte 8.5% avkastning i fjort, og Bridgewater (verdens største hedgefond) leverte 14.6%.

-/ ATLANTIC SAPPHIRE steg 8% til over 80 kroner i går. Pareto var ute med en ny analyse som sier 100 kroner i kursmål. Dette baseres på sterk vekst frem til 2026, der selskapet kan tjene 2 milliarder kroner på bunnlinjen. Aksjen ble priset til litt under 5 milliarder kroner i går.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer