Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.31%  Shanghai stengt S&P500 +0.07% DAX futures  +0.07%
Hovedindeksen var preget av Hydros tosifrede fall, og annet enn DNB så var stort de fleste sektorer positive. Europa fikk en grønn dag etter fremskritt hos italia, som nå skal sikte seg inn mot et lavere underskudd fra 2020. USA toger videre med ny rekord for Dowen, men bredden blir mindre, og small og midcap selskapene henger ikke lenger med. Asia faller på sterkere dollar og høyere renter.
Fransk og spansk 10åring auksjon, samt jobless claims og industriordre fra USA er dagens makro.Idag åpner Stolt NIelsen resultatsesongen her hjemme, kalender for samtlige selskaper finner du her.
Neste uke starter det for USA. Denne runden ventes SP500 selskapene å levere inntjeningsvekst på 21.6% fra fjoråret. Dette er noe svakere enn forrige kvartals årsvekst på 24.9%, men er fortsatt i kategorien sterkt. Den største endringen fra forrige kvartal er vist i grafen over. De negative revisjonene er langt større enn de positive, faktisk så stort er missforholdet at det er på 2010 nivå.
Den sterke dollaren, handelskrig, og stigende lønnskostnader er nok det man vil lese og høre mest av i rappportene og under conf callene.

Statsobligasjonene over dammen blir solgt i høyt tempo om dagen, noe som er veldig uheldig for et land med stadig økende underskudd til BNP. 10åringen yielder 3,2%, nivåer ikke sett siden 2011.
Med en inflasjon på nesten 2,7% og stigende økonomiske indikatorer, renter og aksjekurser, så er ikke statsobligasjoner det mest spennende.
En annen vesentlig grunn for fallet er Kina som er igang med sitt andre nedsalg for året, offisielt sett.
Med unntak av i år, så har de ikke gjort dette siden 2004.
Landet har planer om å utstede flere statsobligasjoner selv, men det er jo stor sannsynlighet for at dette også er en del av handelskrig spillet.
Dette er den mest effektive metoden de kan påføre USA og Donald smerte, da landet nå har et underskudd til BNP på 3,7%.
For å sette det i perspektiv, så er Italias lille krise nå grunnet et underskudd på 2,4%…

Ved siden av OBX futuren, så var det NHY opsjoner og aksjer som det ble omsatt mest av igår.
Den svært overraskende nyheten om nedstengningen av verdens største bauksitt raffineri sendte aksjen ned over 11%. Alunorte står for over 10% av verdens bauksittproduksjon utenfor Kina, og vil påvirke 3mill tonn av aluminiumsproduksjon, eller 1,5mill da raffineriet kjørte på 50%. Aluminiumsprisen steg over 3% på råvarebørsen LME, til det høyeste siden juni.
Noen hevder at NHY driver ett politisk spill kun noen få dager før presidentvalget i Brasil, da de visstnok hadde mer enn nok plass i depoet sitt til å produsere videre, denne begrensingen har heller ikke blitt kommunisert av selskapet siden de halverte produksjonen i mars.
Slik politisk risk som selskapet er involvert i er sjeldent heldig, og har en vane for å dukke opp some store rød flagg for eksistenrede og potensielle investorer.
Alcoa i USA er nærmeste aktør til å ta nytte av situasjonen til Hydro.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer