Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.11%  Shanghai +1.90%  S&P500 -0.03% DAX futures +0.00%

Wall Street har traded opp mot all-time high igjen, men det foregår noe under panseret. Gruppen som har ledet oss høyere de siste to årene, FAANG aksjene, er i ferd med å slå sprekker. Det startet med Facebook tidligere i sommer, da de bommet på estimerte brukertall. Apple er lyspunkt som nettopp har blitt et $1 trillion selskap, men storyen er nå at inntjeningsestimatene for teknologi aksjer blir nedrevidert for første gang på 18 måneder. Se graf i begynnelsen av morgenmailen.

Det hjelper kanskje ikke at Kinesiske myndigheter, som motsvar på handelskrigen, i natt erklærte full støtte til sine egne teknologikjemper og skal i større grad hjelpe dem ut i verden. Shanghai indeksen steg 1.9%.

-/ I GÅR PUBLISERTE jeg et blogginnlegg på Nordnetbloggen om Tesla og den spektakulære shortbrenningen som Elon Musk stod for denne uken. Han ønsker å ta selskapet av børs og vil tilby de som ikke blir med videre $420 kroner aksjen. Stakkars shortere, da man ikke kan være short privateide selskaper (utenfor børs og lånepooler etc.)

-/ UKENS KOLLAPS i Fred Olsen Energy har vært spådd i lang tid, spesielt av Edvin Austbø i Alden AS. Han har vært short en stor post i FOE i store perioder i fjor, men dekket på kurser mellom 20 og 14 kroner i første kvartal i følge shortregisteret. Nå handler den på 5 kroner.

-/ ETTER Å HA handlet rundt på kurser rundt 150 kroner siden begynnelsen av 2017, rykker nå DNB mot 170 kroner med full fart. Full seier med VIPPS, 125 andre tech initiativ, et boligmarked som kom tilbake med et brak og ingen store utlånstap i shipping/olje gjør susen. Her ser det ut som jeg tar fullstendig feil i min spådom for 2018, selv om det gjenstår fire gode måneder. Kan jeg trekke i snora nå?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer