Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.49%  Shanghai -0.69%  S&P500 +0.16%  DAX futures -0.12%


De amerikanske indeksene åpnet til nye toppnoteringer, men skled noe av utover handlesdagen, selv etter stor optimisme fra FED. Noe fokus kommer tilbake til skattereformen som fortstat ikke har kommet nevneverdig lengre. NIkkei stiger ytterligere i forkant av helligdagen på fredag, mens kinesiske indekser kommer ned et 0,5%. Tysk Manuacturing PMI og arbeidsledighet, britisk rentebeskjed er makrofokus idag, men Jermoe Powell sin tale senere idag vil nok også få langt flere seere enn vanlig.

Oljen legger bak seg et sterkt oktober, og stikker seg ut som en av de bedre plassene å ha hatt pengene siste ukene, spesielt hvis man var eksponert i NOK.
Nå er både WTI og Brent i backwardation, noe som ikke har skjedd siste 3 år. Dette er tegn på at markedet er i balanse for øyeblikket.
Ryktene rundt OPEC møtet mot slutten av måneden svirrer allerede, og nå tilsier de at kuttene holdes ut 2018.

Yellen holder seg til den klare guidingen om å heve renten i desember, og det forventes ytterligere 2-3 økninger i 2018. Slik økonomien i USA holder seg nå så skal det lett kunne absorberes, Yellen fremhever styrken i økonomien. Den lave inflasjonen gjenstår fortsatt som jokeren fremover.
For de av dere som ser på dette som en nedsidetrigger så kan en kjapp historie leksjon være på sin plass, markedet har tidligere falt på senking av renter, ikke heving.
Jerome Powell ryktes å bli bragt frem av Trump som neste sjef for FED idag, han sitter i FED idag og er sett på som duete.

Facebook leverte så absolutt varene med 1,37mrd daglig aktive brukere, EPS på $1,59 mot ventet $1,28, og omsetning på 10,33 mot ventet $9,84mrd.
Aksjen var opp 5% siste uken alene etter at Google, Amazon og Microsoft alle leverte varene.
Aksjen kommer ned i etterhandelen, ikke utypisk bevegelse da folk virket å være godt posisjonert for dette. Skal nevnes at innsidere samlet har solgt 24% av aksjebeholdningen sin siden august.

Tesla på den andre siden bommer ganske grovt på konsensus, noe som isolert sett ikke er det viktigste for selskapet. Det man skal se etter er kontantbeholdning og Model 3 produksjon. Ingen av disse tallene var særlig oppløftende. Selskapet brant gjennom ytterligere $1,6mrd i 3 kvartal, og har nå klart og bruke 4/5 av de $3,2mrd de hentet i mars.
Model 3 produksjonen er også på den svake siden. i 2016 så var målet 3800-7600 biler i uken innen andre halvdel av 2017, i juli i år ble dette nedjustert til ca. 5000 enheter mot slutten av desember, og nå guider Musk at 5000 Model 3 vil bli produsert i uken mot slutten av første kvartal 2018. Selskapet er også veldig forsiktig med å si hva de faktiske produksjonstallene er for øyeblikket, og aksjen sendes ned over 5% i etterhandelen.

Liten oppfølger til det jeg skrev igår om BTC sin derivat inntreden på CME igår.
Referansekursen settes, som nevnt, ut ifra prisen på 3 forskjellige BTC handelsplasser.
Et av de større hindrene CME har i forhold til dette er manipulering av prisen. Volumene har utvilsomt tatt seg opp, men de er fortsatt ikke der at de kan motstå større ordre som dyttes gjennom. BTC har også den elementære problematikken om at den kun håndterer 7 transaksjoner i sekundet, noe som er alt for lite i det store bildet. Reuters har hatt en lengre artikkel om manipulering av handelsplassene, og spørsmålet blir om hvordan CME forholder seg til denne problematikken i forhold til prisingen av BTC derivatene.

Nå har biometri-aksjene fått litt hard medfart av meg her, så da er det bare rettferdig å gi de noen linjer når det først kommer noe positivt. Next har startet levering av sine nye sensorer ment for tablets, og Fujitsu er første store kunde. Selskapet melder gledelig at de fremover faktisk vil tjene penger på ordrene de mottar, noe aksjonærene som har lidd seg gjennom 51% fall i år sikkert vil sette pris på.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer