Morgenrapport Torsdag

Jeg synes det er utelukkende positivt at Federal Reserve ikke ville sette i gang nye stimulitiltak, fordi den amerikanske økonomien går bedre. Det må ikke misforstås dit hen, at de ikke kommer til å reagere hvis krisen i Europa forverrer seg. Dette er en balansegang, og vi skal prise oss lykkelige for at på det nåværende tidspunkt IKKE er behov for å trykke masse penger.

Senere i dag skal Mario Draghi og ECB i ilden, og det gjelder å holde forventingene i sjakk. Som beskrevet over kommer sentralbankene til å reagere på behov, men ikke hvis de ser tegn til bedring. Når det er sagt er det få lyspunkt i Europa, så jeg forventer i hvert fall sterk ordbruk fra italieneren.

-/ HVIS MAN JOBBER i Norsk Hydro hadde jeg lest jobbannonsene ekstra nøye: NHY legger ned fabrikk i Monett, Missouri.

-/ DET ER ALLTID morsomt hvordan store selskaper prøver å “spinne” små kontrakter som kursbevegende. EMGS melder i dag om at de har signert en kontrakt med “one of the world’s leading integrated energy companies” på $7 mill. Marketcapen til EMGS er på 2.7 mrd. Kr. Og 40 mill i omsetning blir derfor en liten dråpe.

-/ NESTE TORSDAG rapporterer SUBC tall, og det er faktisk flere meglerhus som skriver at man skal være forsiktig i forkant. Dette må ikke misforstås med at de forventer en skuffelse, bare at ordreinngangen har vært lavere enn forventet, noe som påvirker backlogen. Hvis aksjen falle i dag, fredag eller mandag, hadde jeg kanskje sett på å gå contrarian og kjøpe. Dette er et av selskapene på Oslo børs om opererer i et særdeles sterkt marked.

Hva gjør man kortsiktig i markedet? Avvent fortsatt. Hvis ikke FED var en katalysator, er det ikke sannsynlig at ECB kommer til å være det i kveld. Det kommer bedre muligheter.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer