Morgenrapport Torsdag

Jeg synes det er utelukkende positivt at Federal Reserve ikke ville sette i gang nye stimulitiltak, fordi den amerikanske økonomien går bedre. Det må ikke misforstås dit hen, at de ikke kommer til å reagere hvis krisen i Europa forverrer seg. Dette er en balansegang, og vi skal prise oss lykkelige for at på det nåværende tidspunkt IKKE er behov for å trykke masse penger.

Senere i dag skal Mario Draghi og ECB i ilden, og det gjelder å holde forventingene i sjakk. Som beskrevet over kommer sentralbankene til å reagere på behov, men ikke hvis de ser tegn til bedring. Når det er sagt er det få lyspunkt i Europa, så jeg forventer i hvert fall sterk ordbruk fra italieneren.

-/ HVIS MAN JOBBER i Norsk Hydro hadde jeg lest jobbannonsene ekstra nøye: NHY legger ned fabrikk i Monett, Missouri.

-/ DET ER ALLTID morsomt hvordan store selskaper prøver å “spinne” små kontrakter som kursbevegende. EMGS melder i dag om at de har signert en kontrakt med “one of the world’s leading integrated energy companies” på $7 mill. Marketcapen til EMGS er på 2.7 mrd. Kr. Og 40 mill i omsetning blir derfor en liten dråpe.

-/ NESTE TORSDAG rapporterer SUBC tall, og det er faktisk flere meglerhus som skriver at man skal være forsiktig i forkant. Dette må ikke misforstås med at de forventer en skuffelse, bare at ordreinngangen har vært lavere enn forventet, noe som påvirker backlogen. Hvis aksjen falle i dag, fredag eller mandag, hadde jeg kanskje sett på å gå contrarian og kjøpe. Dette er et av selskapene på Oslo børs om opererer i et særdeles sterkt marked.

Hva gjør man kortsiktig i markedet? Avvent fortsatt. Hvis ikke FED var en katalysator, er det ikke sannsynlig at ECB kommer til å være det i kveld. Det kommer bedre muligheter.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer