Morgenrapport Tirsdag

En indeks som måler innkjøpssjefenes optimisme for “manufacturing” sektoren i Kina kom inn på 50,5, mot ventet 51,5. Ikke det store utslaget, men med tanke på at under 50 nivået viser det kontraksjon i sektoren. Aksjeindeksene faller hardt og Shanghai er ned -2%, og klarer til og med  å dra med seg Nikkei (-0.3%) i dagsuget.

Ettersom oljeprisen også faller i asiatiske handel, ser jeg ingen stor oppside på Oslo Børs i dag. Vær forsiktig, eventuelt kjøp det som har funket den siste uken, og ligg unna oljesektoren litt til.

 

-/ DET ER SIKKERT mange med meg som opplever Nikkei indeksen i Japan som noe du leser om, men ikke et sted du putter pengene dine. Dette til tross for et kjemperally som var foranmeldt av sentralbanken og politiske myndigheter. Hvorfor skal det ta slutt akkurat nå? har de nådd målene de har satt? Nope, i følge Goldman Sachs kan indeksen stige +20% til de neste 12 månedene og gå forbi 16.000.

-/ STYREFORMANN i Yara, Bernt Reitan, kjøper 4.000 aksjer i selskapet og eier nå totalt 12.000. Jeg klarer ikke å bestemme meg om dette er symbolsk etter et dårlig kvartal, eller om han virkelig mener at 260 kroner er “grisebillig”. Aksjen har svingt mellom 100 og 360 kroner de siste fem årene, og det gjør vel ikke akkurat dagens nivå til et innlysende kjøp!

-/ LAKSESELSKAPEt Cermaq legger frem tall i dag og selv om topplinjen økte 20% fra samme kvartal i fjor, faller resultatet med nesten 6.5% Year on year. Aksjen derimot er opp over 10% fra samme periode i 2012. Når det er sagt er jeg bullish til lakseprisen, og tror at flere selskaper i sektoren vil vokse i år, inkludert Cermaq.

-/ I KVELD skal Apple i ilden, og det er naturligvis stor spenning knyttet til tallene. De fleste regner med at selskapet vil levere det første kvartalet uten vekst på nesten 10 år, men sett i lys at aksjen har halvert seg på 9 måneder er spørsmålet kanskje hvor mye som allerede er diskontert inn. Dette er verdens mest gjennomanalyserte selskap, og ettersom det kun ha vært negative overskrifter og “storyer” de siste tre månedene, mener jeg at det kan ha skapt en oppside på kvartalstallene. Hvis man tok bettet i går kveld, eller går på i dag, husk å vær forsiktig, Utslaget blir nok 10% den ene eller andre veien.

-/ BARRY RITHOLTZ, en nestor på Wall Street, skriver om hvordan Twitter har blitt nyhetskilde nummer 1 for investorer over hele verden. Det er ikke noe annet medium som er i nærheten til å reagere like raskt som Twitter på store viktige nyheter, og raske analyser av hendelsene. Les og lær.

-/ TV VANENE våre forandrer seg, og de nye streamingtjenestene Netflix og HBO er i førersete. I går la Netflix frem kvartalstall som banket estimatene, og aksjen steg neste 19% after hours. De har nå over 36 millioner abonnenter som betaler månedlig for tilgang til serier og filmer de har på menyen. Tidligere i år lanserte de en serie som heter House of Cards, som er en av de dyreste seriene som har blitt laget. Dette skapte et rush av nye kunder, og viser hvordan de utfordrer tradisjonell kringkasting og innholdsprodusenter. Det ligger kanskje noe i det at man ønsker å se serier når man har tid og lyst, gjerne mange episoder etterhverandre, i stedet for å la en tv kanal diktere tidspunktet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer