Morgenrapport Tirsdag

Nikkei+1.60% Shanghai+0.44%S&P500+0.35% DAX futures+0.60%

Mange ventet nok et kraftig fall i går, men investorene kjøpte aksjer og løftet S&P500 over 35 punkter fra åpning til close, der indeksen stengte i grønt. Ingen frykt å spore der med andre ord. Støy som gir feil signaler er et eget fag innen finansbransjen. Det er like viktige å skille ut informasjon fra støy, som det er å tilegne seg informasjon i utgangspunktet. Etter fredagens attentat mot Soleimani, var det krisemaksimering i tabloidpressen og selv en realist som meg tenkte at nå kom det en stygg eskalering. I virkeligheten har USA satt Iran i et hjørne, der deikke kan gjengjelde proporsjonalt da det vil ende med fullskala krig som Iran garantert vil tape. Iran sin voldskapital har blitt svekket, noe som forhåpentligvis kan gi en positiv effekt i hele regionenpå sikt.

-/ I LØPET AV de to siste årene har Pareto Bank handlet rundt 35 kroner aksjen, med et slingringsmonn på 3-4 kroner. Nå har Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen kjøpt store aksjeposter og ønsker å endre på selskapet.De øyner store utbytter og Arne sier til Finansavisen at en restrukturering og navnebytte vil gi en aksjekurs på 60-70 kroner innen et år.

-/ MORGAN STANLEY ser et bullmarked frem til April, der oppgangen kan stoppe nårFED trapper ned stimulitiltak. Slik som fjoråret, illustrert i grafen øverst. Det er i April FED skal gjøre seg ferdig med disse Repo kjøpene. Oppgangene i fjor kom også av direkte stimuli fra FED, i de grønne periodene på grafen.

-/ BANK OF AMERICA spår fortsatt sterk vekst i ETF’er, passive og billige fond.Veksten har vært 25% årlig de siste ti årene, og fortsetter dette vil ETF markedet nå $50 trillioner om ti år. Det er 2 x den årlige amerikanske økonomien. Det kommer til å få konsekvenser for deg som sparer eller investor, da ETF’er fjerner mye av risikoen knyttet til individuelle aksjer på bekostning av indeksene. Det blir vanskeligere “å trade”, men enda lurere å sitte passivt med pengene i brede fond.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer