Morgenrapport Tirsdag

Shanghai og Nikkei var ned i morgentimene, men nå dreier alt seg om Wall Street som var stengt i går. Vi må la amerikanerne få handle aksjer før vi bestemmer oss for en retning i det korte bildet. Jeg er redd indeksen på Oslo Børs ikke kommer til å gjøre mye ut av seg før lunch, selv om det beste ville vært en svak åpning slik at ny penger kunne bli fristet inn i markedet.

-/ HADDE VI hatt et fornuftig jern malm selskap å trade, kunne dette vært interessant informasjon: Jern Malm prisen er på høyeste nivå på 1.5 år, og det får naturlige kjøpere i Kina til å trekke seg unna. Råvaren har steget 80% siden September, på grunn av lave lagre, men nå tror flere at en midlertidig topp kan være inne.

-/ PÅ DEN ANNEN side er dette dårlig nytt for tørrbulkshipping. Skulle ratene komme ned, vil vi få kjøpsmuligheten i GOGL som jeg vet mange leter etter. Personlig tror jeg dette blir et godt år for rederiet og tok derfor frem aksjen som en av mine favoritter for 2013. GOGL har gått fra 4 kroner til over 6 kroner på syv uker, og en korreksjon ville kunne trekke inn friske penger.

-/ TALLENE TIL Golden Ocean, som ble sluppet i dag tidlig, var som forventet og Herman Billung kom ikke med noe han ikke har kommunisert tidligere. 1. De forventer lavere flåtevekst enn konsensus. BULL. 2. De ser på oppkjøp i bransjen. NØYTRAL (kommer an på hvordan det finansieres) 3. De kommer ikke til å ta lange kontrakter i 2014 og videre, og ønsker heller å gå i spotmarkedet fordi de tror ratene vil stige. BULL

-/ HUSK AT CF Industries legger frem tall i dag, og det kan påvirke Yara. Jeg har hele tiden ment at Yara er kjøpe på lave 280, men sett stoploss rett under. CF industries er et sammenligbart selskap, og skulle de bomme vil det kunne ødelegge for Yara i en periode.

-/ DU TROR DET IKKE før du leser det! FED har lånt ut masse penger for å stimulere bankene og økonomien. Disse pengene har igjen blitt satt  tilbake til FED, som betaler renter på pengene. Kapitalen dukker opp på balansen til private banker. Problemet kommer selvfølgelig når FED må heve styringsrenten og ender da med å betale ut masse rentepenger til de kommersielle bankene som trengte kapital for 4 år siden. Vi snakker om så mye som $50 milliarder i året. (II) Noe annet dere kan trekke ut av den Financial Times artikkelen, er at man nå snakker seriøst om renteheving…

-/ DET ER INSPIRERENDE å se at ikke alle land opererer med planleggingsfaser på 10-15 år på infrastrukturprosjekter; Singapore og Kuala Lumpur skal knyttes sammen med hurtigtog. Utbyggingen skal  er satt til 2020!

I dag har du anledning til å delta på Investordagen hos Nordnet, med selskapspresentasjoner av Intex, Crown og Nordic Mining. Kl 19 i Nordnet sine lokaler i Sørkedalsveien.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer