Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.64%  Shanghai +0.25%  S&P500 -0.86%  DAX futures +0.22%Tøff start på uken med et fall over 1%. Etter en snau måned med konsolidering uten nye topper for OSEBX så måtte markedet ta en pustepause.  
Salgspresset var større ellers i Europa, hvor flere av de ledende indeksene var mer enn 2% ned.
Selgerne så ut til å stamme fra vår del av verden, da salgspresset avtok etter stengetid i Europa, men fallet var allerede unnagjort, og USA stengte ned rundt 1% de og.
Asia skiller seg ut som langt mer positivt enn vesten. Indeksene i Kina handler blandet, som resten av regionen, men Nikkei leder ann på nedsiden med et fall på 0,7%.
Sveitsisk KPI, spanske jobbtall, britisk bygg PMI, BoEs parliament høring, og oljelagertall fra USA er dagens makro.Brazil og Argentina kommer tilbake på den famøse shitlisten til Donald.
Stålimport fra de sør amerikanske landene får igjen importskatt når de krysser grensen til USA, og det er grunnet de massive fallene i brasiliansk real og argentisk pesos at Donald nå synes de får en urettferdig fordel. Brasil står for over 12% av stålimporten til USA så det vil merkes en del, men Argentinas ser ut til å bare ha blitt med ned i dragsuget med sin andel på 0,5%. Da virker det ikke like spisset mot Brasil.

Kina, som gjennom sin godt styrte presse, har gitt klare tegn på at tariffer må rulles tilbake for at man skal komme i mål med fase 1 av en handelsavtale. Responsen fra USA virker å være fraværende, så Kina skal visstnok snart være ferdig med utarbeidelsen av sin egen liste over nye offre for handelskrigen.

Makro både i USA og Kina viser nå større og større tegn på effektene av den pågående handelskrigen, og spesielt mange eksportnasjoner i Asia har flere titalls prosent fall i eksporten sin.
Handelskrigen ser ut til å ha ledende posisjon som hovedgrunn for ny resesjon i det nye tiåret vi snart entrer.Heldigvis så er ikke markedene like negative som pressen og denne rapportens første avsnitt!
Gitt man er en buy & hold investor, så skal man faktisk ha bra gjort for å unngå en aktivaklasse som har steget i år. Nær sagt alle aktivaklasser Deutsche Bank måler har steget så langt i år, uavhengig om man måler de i lokal valuta eller i USD.
For oss som nordmenn så har også alle utenlandske plasseringer vært en flott hedge mot den svært svake kronen.I disse volatile IMO 2020 dager hvor skipsrater gjerne beveger seg 10-20% daglig, og annenhåndsverdier spretter opp og ned 5% på bare en uke, så er all informasjon givende, ettersom det finnes uendelig mye ekstra informasjon forbeholdt de som sitter nærmest på bransjen.
Cleaves har gjort en kjapp regneøvelse på den økende spreaden mellom VLSFO og HSFO (Verdy Low Sulphur Fuel Oils og High Sulphur Fuel Oils), og hvordan de endrer matten rundt scrubberinstallasjoner.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer