Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.53%  Shanghai +0.85%  S&P500 +0.05%  DAX futures +0.20%


En noe sigen start på uken for hovedindeksen, hvor det ikke var den alt for store spenningen å marke seg.
Europas indekser hadde ikke noe mer å by på de heller, og fasiten ble som her hjemme, +-0.1%.
USA gikk mot strømmen igjen, selv med den klassiske endringen i sentimentet rundt en handelsavtale med Kina, og stengte marginalt i pluss.
Asia handler igjen blandet, hvor kinesiske indekser leder vei videre etter gårsdagens RRR kutt, men Yuanen stiger til over 7 mot USD igjen, og viser klart at optimismen til en handelsavtale svekkes.
Bilsalg i UK, Tyskland og Frankrike, og husbyggerstatistikk fra USA er dagens makro.Børsnoteringen av Saudi Aramco går alt annet enn som planlagt, og nå er roadshowet i både USA, Asia, og London kansellert etter mildt sagt lunken interesse hos internasjonale investorer.
Løsningen til kongeriket blir å lempe enda mer aksjer over på lokalbefolkningen og eventuelt villige gulfstater, og man vil tillate 100% giring for retailinvestorer på kjøp av aksjer i den lokale børsnoteringen, noe som normalt sett ikke er lov.

Alibaba opplever det stikk motsatte ved sin nye børsnotering på Hong Kong børsen.
Der har de kunnet lukke bøkene tidligere enn planlagt etter at hentingen av $13.8mrd gikk raskere enn planlagt.

Mens vi er inne på olje, så ser Venezuela endelig effekten av å la Rosneft sine mannskap komme inn i PDSVA i oktober. Lastingav olje de første 11 dagene i november er allerede dobbelt så mye som det var på samme tid i oktober.

For den shippinginteresserte så er det verdt å lese denne artikkelen om kollapsen i LNGetterspørsel, og ikke minst Cleaves sin nye ukesrapport.Det er såpass positivt sentiment nå at bjørnene kapitulerer.
Hermanrud tørr å ha en Hold anbefaling på markedet, etter å ha vært negativ til aksjer i flere måneder.
Risikoen for et krakk er visstnok redusert.

Bare et halvt døgn tidligere så tok også Morgan Stanley grep om sin generelle anbefaling om aksjer og obligasjoner.
De ser heller ikke resesjon treffe verdensøkonomien i 2020, og de, som Hermanrud, strekker seg til en Hold anbefaling på både aksjer og kreditt, som de anbefalte salg av for 4 måneder siden.

I god kollegial stil så har herrene hos JP Morgan laget grafen over, som viser avkastningen man har fått av å følge diverse “Armegeddonist”, som pressen gledelig gir spalteplass for å piske opp stemningen.
Under er litt mer utdypende informasjon for grafen.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer