Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.50%  Shanghai -0.18%  S&P500 +1.21%  DAX futures +0.39%


Markedet fortsatte fredagens positive tone, og OSEs oppgang på 1,65% var på linje med flere av indeksene nedover i Europa.
USA handlet i samme mønster som oss, og SP500 har nå tatt igjen all nedsiden fra forrige uke.
Noe blandet bilde i Asia, men både Nikkei og kinesiske indekser er i posistivt terreng.
Britiske industritrender, Contes tale for det italienske sentatet, og oljelagertall fra USA er dagens makro.PBOC gjorde som ventet og senket marginalt LPR renten, som skal være den nye benchmarkrenten for selskaper. Selv om endringen kun var på marginale 10 basispunkter, så viser det klart og tydelig at Kina er på ballen, og ikke vil stå passive mens veksten svekkes.

Med den afrikanske svinefeberen fortsatt herjende rundt i Kina så er naturlig nok svineprisene kraftig opp.
Over 70% har prisene steget på 12mnd, og det fryktes at det kan være mye underrapportering av utbrudd.
1/4 av all produksjon i Kina er borte på ett år, og uoffisielle tall tyder på at tallet kan være 10 prosentpoeng høyere. Dette vil gi langvarige effekter for landets produksjon, som tross alt står for 50% av verdens svineproduksjon.Her er en god twittertråd for de som er glad i grafer!
Goldman Sachs er ute med en blekke som dissekerer dagens bullmarked mot tidligere gjenninnhentinger.
Tech er som kjent en vesentlig del av dette, men at en sektor står for så mye oppgang er ikke så unormalt som man kanskje skulle tro.
Europa har også bedret sin finansielle posisjon i større grad enn USA, som gradvis bygger opp gjelden sin.Bilauksjonen til Sothebys under biluken i Monterey ble en liten katastrofe, og ikke bare på grunn av aksentproblemene til den nederlandske auksjonariusen.
Selv om bilen over, en McLaren F1 Le Mans, gikk for rekordhøye $19,8mill, så var prisene ned over 20% fra fjoråret. Totalsalget var også ned kraftige 35%.
Markedet for slike biler har gjerne vært en god pekepinn for hva HNWI segmentet forventer seg av økonomien fremover. Dette hindrer ikke Bugatti i å lansere sin nye Centodieci til hissige $9mill.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer