Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.22%  Shanghai +0.22%  S&P500 -0.57% DAX futures +0.10%

Da er morgenrapporten tilbake etter sommeren, og det var på tide; Markedet har styrket seg gjennom fellesferien, der vi har sett flere sterke kvartalsrapporter på begge sider atlanterhavet, men det er to store farer som venter i høst. Hva skjer med oljeprisen når sanksjonene mot Iran trer i kraft? Har FANG aksjene toppet etter at Facebook skuffet markedet og falt 20% i juli?

Sakte men sikkert skal oljeeksporten fra Iran opphøre. Den siste datoene det er lov å kjøpe olje fra presteregimet er 4. November. Da er det over 2 millioner fat som forsvinner fra markedet. Kritikerne mener dette vil få fatale konsekvenser da markedet har vært sterkt det siste året TIL TROSS for stor eksport fra Iran. Les artikkelen til Ambrose Evans-Pritchard som heter: Iran Leaves The World Hostage to A Violent Oil Shock.

Hvis du enda ikke er overbevist om at verden kommer til å gå i resesjon når oljeprisen treffer $150-200, bør du lese intervjuet med Torbjørn Kjus i E24 som der hevder han er så bullish på oljepriset at han sluttet i DNB og begynte i Vistin Trading. I følge den tidligere oljeanalytikeren vil nye regler for bunkersolje føre til en stor prisøkning for alle oljerelaterte produkter. Disse nye reglene trer i kraft 1. januar 2020. De har allerede nå begynte å sikre seg posisjoner på denne traden.

OPPDATERT; Alt kan selvfølgelig skje, i går sa Trump på en pressenkonferanse at han ville møte Rouhani “without pre-condition, whenever Iran wants to”. 

Facebook er i ferd med å gå tom for mennesker og internett. I USA og Europa bruker litt over halvparten av alle mennesker Facebook daglig. Det ville være en grense et sted, og de vil aldri nå 100% penetrasjon. Det betyr at selv om marginene er fantastisk og de kan rulle ut nye produkter, vil analytikerne måtte fjerne en viktig vekstfaktor, nemlig nettverkseffekten. Investorene blir også redde for at dette gjelder Netflix, smarttelefoner etc.  De såkalte FANG aksjene har vært “all the craze” de siste tre årene, men nå kan altså festen være over.

Til slutt her kan du underholdes med historien om Gabriel Plotkin som shortet 7% av Nintendo aksjen i våres, og ble belønnet med et 27% fall i mai måned.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer