Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.70%  Shanghai +0.52%  S&P500 +0.13%  DAX futures -0.01%


Sentiment: Paddeflatt!

Hovedindeksen på Oslo Børs toppet ut på 820 for to uker siden, og handler nå rundt 800. Min teori er at børsen handler flatt inn mot jul i stedet for en korreksjon, som mange kanskje håper på. Husk at 2017 ble preget av historisk lav volatilitet, der utslag enten opp eller ned ble møtt med en dempende motreaksjon. Det er for mange algoritmer som er programmert til å tjene penger på disse små bevegelsene, og da blir de bare enda mindre. 

-/ DET BLE omsatt aksjer for 120 millioner kroner i Golden Ocean i går. Dagen før de la frem kvartalstall. Aksjen toppet ut på 75 kroner for tre uker siden, og handler nå nesten 20% lavere. Dette til tross for at analytikerne spår et sterkt resultat. Husk at Baltic Dry Indeksen har hentet seg inn igjen, og Capesize ratene ligger 10.000 USD OVER break even nivåene flere av rederiene opererer med!

-/ TIDLIGERE I høst spådde jeg en varig nedtur for DNB aksjen. Norges største bank sliter med omstilling til et tech selskap, fallende boligmarked og innføring av en haug med ufordelaktige reguleringer som kommer neste år. De skal i dag avholde kapitalmarkedsdag, og en analytiker forventer at de varsler masseopsigelser så høyt som hver tiende ansatte. Årsaken er at de har skuffet på kostnadsutviklingen fire kvartaler på rad, og nå har sannhetens time kommet!

-/ LES GJERNE denne artikkel fra 1985 om Bill Gates da han var 29 år og ledet oppstartselskapet Microsoft i kampen mot Lotus. Kampen om å være det foretrukne systemet på gamle IBM maskiner. Tenk at dette er 32 år siden..

-/ I FORRIGE UKE var det mye skriverier om at oljefondet har søkt om å selge seg ut av globale oljeaksjer. Dette for å Norge blir mer diversifisert, ettersom store deler av inntektene våre kommer fra oljeproduksjon på norsk sokkel. Her er det bare å følge med, da det kan ligge årets mest åpenbare trade på bordet. Finn en ETF som er short internasjonale oljeselskaper, som fleks 3x inverse oil & energy ERY. De kommer ikke til å annonsere når de selger, men de kommer til å få et klarsignal på et tidspunkt. Oljefondet er stort, og det er sikkert flere som ønsker å frontrunne dette forhåndsannonserte nedsalget. Det enkle er ofte det beste!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer