Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.77%  Shanghai +0.57%  S&P500 +0.13%  DAX futures +0.23%


Sentiment: En dag nærmere klimakset!

En god mandag på Wall Street resulterte I en kraftig oppgang i Asia i natt. Nikkei er opp 20% i år og toppet i natt høyeste nivå siden 1992. Skvisen er åpenbart i gang igjen, og det kan føles verre å sitte på gjerdet enn å risikere tap. Det er når tvilerne snur på høyere nivåer vi får et potensielt klimaks før jul. Har vi noen tvilere der ute?

Tom Hauglund i Nordnet har undersøkt hva norske retailkunder og utenlandske investorer har gjort på Oslo Børs siden 1. september, selve startskuddet for høstrallyet. Privatinvestorene i Norge har solgt aksjer i bøtter og spann, samtidig som utlendingene har kjøpt. Tom mener dette er et tegn på at vi har mer oppside foran oss. Det forutsetter at mange av privatkunder blir smittet av grådighet og går inn i markedet igjen.

-/ OSLO BØR har nå gitt Komplett Bank godkjennelse til børsnotering innen 21. desember. Endelig får vi sjansen til å investere flere kroner i et selskap: 1. som skor seg på at de svakest stilte ikke har råd til nytt gamingutstyr 2. møter motstand hos myndighetene som strammer inn praksis på utlån og markedsføring. Trenden har vært at alle som har en stor kundebase og relativt dyre produkter, kan tilby kjøpskreditt fra egeneid bank. Slik skaper man kundelojalitet, (gjør man dét, egentlig?), og utnytter muligheten ved at man kan tilby dette ved utsjekk og betaling. Genialt helt til man sitter med masse dårlige lån, eller selger seg ned ved en børsnotering.

-/ I FORRIGE uke var Gary Vaynerchuk trekkplaster på Oslo Business Forum. Mannen som leder et stort reklamebyrå med alle de feteste merkene på kundelisten. Han skyr unna tv og papirreklame og opererer kun på digitale flater. Han er også livscoach og mentor (det finnes ikke nok fra før). I et intervju med shifter sier han noe interessant “Jeg ville betalt for å jobbe for forbildet mitt i 4 år, bare for å lære” Han tror at dette er en trend som kommer der det oppstår et omvendt marked for folk som vil lære ved å sitte nærmest de som er mest suksessrike fra før. Hvor mye ville du betalt for å tilbringe tid rundt Kjell Inge Røkke eller John Fredriksen? kanskje ikke så far fetched som du kanskje tenkte da forslaget først ble lansert. Det kan snu opp ned på dynamikken i arbeidsmarkedet, som forøvrig skal vokse som følge av robotisering, ikke skrumpe. McKinsey i Danmark har laget en rapport som sier at robotisering vil skappe flere arbeidsplasser netto, fordi man øker veksttakten i samfunnet betydelig ved automatisering.

-/ APROPOS nye initiativ så ser Oslo Fintech Hub dagens lys. Dette er et samarbeid mellom IKT Norge og TheFactory, der man ønsker å samle et økosystem rundt fintech-etableringer i Norge. De samarbeider med en rekke regional huber, samt de største fintechmiljøene i Finland, Sverige og Danmark. Oslo Fintech Hub skal bestå av et stort fysisk lokale i sentrum, med fleksible plasser men også som en digital møteplass der medlemskapet er gratis. Følg med på hva de gjør gjennom deres Facebookside. 

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer