Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.57%  Shanghai +0.20%  S&P500 +0.00%  DAX futures +0.17%


Sentiment: Ingen utvikling over natten er gode nyheter!

Enn så lenge har børsene absorbert prøvespregningen i helgen. Den tunge DAX indeksen i Tyskland handlet opp til vater igjen, etter et stygt fall mandag morgen. Det lover godt for åpning på Wall Street i dag, der S&P500 futures har hentet seg inn til første handelsdag etter langhelgen. Selv om markedet ikke selger av på den siste prøvesprengningen, har jeg en anelse om at problemet ikke er i ferd med å forsvinne.

Denne gangen kommer det en strammere embargo, det kan vi lese i alle publikasjonene som skriver om handelspartnerne til Nord-Korea, og spesielt Kina. Sistnevnte har allerede vendt tommelen ned for USA sine krav. Hva blir neste trekk?

I tillegg melder Sør-Koreanske nyheter at Nord-Korea har begynt å flytte en ICBM klargjort til å avfyres innen fem dager. Her kan dere se bomben i kontekst med andre atomsprenghoder som har blitt detonert.

-/ FLYSESELSKAPET Norwegian opplevde en intradags bevegelse på 16 kroner i går, fra bunn til topp. Det er nærliggende å tro at reiselivsaktører som cruise, flyselskaper og hoteller vil få en knekk i etterspørselen hvis det bryter ut krig på Korea-halvøyen. Mange vil kanskje argumentere at Norwegian opererer mesteparten av businessen andre steder i verden, men svært få liker å befinne seg langt hjemmefra når rakettene flyr.

-/ JEG BOMMET på en link i går, og beklageligvis var det mange som ønsket å lese Kristoffer Kvam, VP Data and Insights hos Telenorsitt ypperlige blogginnlegg om effektene av at vi som forbrukere nå skal kunne eie vår egen data. Linken skal nå være riktig! Det startet med at vi kunne beholde telefonnummeret vårt selv om vi byttet leverandør. Nå kommer turboutgaven der vi eier vår egen bankdata. Vil det føre til 10% fall i konsumpriser?

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer