Morgenrapport Tirsdag

I dag kommer Europeisk GDP tall for andre kvartal. Det er nok mange som venter i spenning, men jeg kan styre meg fordi dette er historiske tall, og ingen tror vel at det var fest i økonomien i Q2 2012? Det viktigste er ikke hvor vi har vært, men hvor vi er på vei. Klarer ECB å holde lånekostnadene nede, får hvert enkelt land tid til å jobbe seg ut av situasjonen og da vil veksten komme til slutt.

I det korte bilde kommer Europa til å åpne opp, etter en grei sesjon i USA og en positiv børsdag i Asia. Jeg er fortsatt tilhenger av å eie aksjer frem til vi ser en “reversal” ned på høyt volum, kommer ikke det er sannsynligheten for et høstrally fortsatt størst.

-/ ITALIA SOLGTE $8 bn i ettårige statsobligasjoner i går, til 2.77% rente. Hvis presset avtar på disse obligasjonen skjønner jeg ikke helt hvilke håp short gutta klamrer seg til…

-/ SIDEN MAI MÅNED har investorene lastet opp med bullish bets i CDS markedet, og spesielt kredittforsikring på europeiske finansinstitusjoner. Selger man denne forsikringen, betyr det at man tjener penger hvis selskapene overlever, og således er dette en måte store penger satser på bedring i markedet.

-/ 2012 HAR VÆRT et bra år for Røkke eide Aker Solutions. For et år siden tapte selskapet penger i et knallsterkt oljemarked, men har nå gjennomført en snuoperasjon som har ført til svært god lønnsomhet. De har tidligere guidet på årlig omsetningsvekst på 9-15%, men har allerede gjort unna 33% hittil i år. De kommer til å heve guidingen i dag, og resultatet for andre kvartal vil løfte aksjen fra start. Bull!

-/ DET SER UT SOM irakisk olje kompenserer for bortfallet av Irans eksport. Irak har ikke produsert like mye olje på 20 år, og er nå nr 2 etter Saudi Arabia. Verden har nok olje, den må bare bli dratt opp av bakken raskere og mer effektivt. Tilbudssiden kommer til å dominere, og således ser vi ikke olje i $200, som mange har spådd.

Husk aksjekveld hos Nordnet den 21. August. Da kommer Nordic Semiconductor, Vizrt og ThinFilm. Meld dere på nordnetskolen@nordnet.no og herligheten starter kl 17.00.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer