Morgenrapport Tirsdag

Nikkei indeksen stiger nye 3.3% i morgentimene, noe som bygger på en 4.8% oppgang fra fredag. Et aksjemarked på steroider. Det var mer avdempet optimisme på de andre asiatiske børsene, og jeg er ikke så sikker på om vi får en sterk dag i Europa. Oljeprisfallet sent i går, kommer nok til å prege Oslo Børs og det generelle risikosentimentet hos konkurrentene. I teorien er lavere oljepris bullish for land og økonomier som ikke har egen oljeproduksjon, men akkurat nå tror jeg forvalterne er nervøse for at fallende olje er et tegn på lavere økonomisk aktivitet i både EU og Kina.

Alt er ikke mørkt: Den beste contrarian indikatoren i følge Bank of America, er snittet over hva aksjestrategene på Wall Street tror om markedet. Er de for optimistiske, står vi forant et fall, og er de negative, så lover det godt for videre børsutvikling. Strategene har ikke vært mer negative siden 2009, (resultatet var fem års bullmarked i etterkant). 

-/ KVARTALSTALLENE til REC Silicon var sterke, og viser at kostnadsprogrammet deres fungerer. Aksjen har steget fra 2 kroner til 2.77 kroner de siste to ukene, og nå skal den kanskje videre opp på disse tallene.

-/ WILHELMSENFAMILIEN selger RCL aksjer for 3.2 milliarder kroner. Cruiseselskapet tok halvparten av posten, mens resten ble plassert i markedet. Tar man på de lange brillene virker det fornuftig å slippe aksjer på all time high 465 kroner. Forrige all time high var på 350 kroner, og det var for ti år siden.

-/ YNGVE SLYNGSTAD reiser hvert år en uke til Kina for å skape seg sitt eget inntrykk av den fremvoksende økonomien. Hvert år forandres inntrykket, i følge ham selv. Han har også lobbet kinesiske myndigheter om å få lov til å investere mer enn kvoten på $1.5 milliarder, som gjelder for utlendinger. Det var ikke BARE reasearch som sendte han dit m.a.o

-/ DET ER LITEN tvil om at det bygges bro mellom digital og fysisk betaling. NFC og ApplePay har vært de mest omtalte løsningene, men nå kommer PayPal på banen. Gjennom Appen Tillster, kan du nå betale på Burger King med PayPal online konto. Uavhengig av hvem som vinner, er det i hvert fall ikke godt nytt for Visa og Mastercard som har steget henholdsvis 300% og 400% de siste fem årene.

-/ BREDBÅNDSPENETRASJONEN i Afrika er godt under 10%, men det kan by på muligheter. En Nigeriansk forretningsmann har nettopp hentet $2.6 milliarder fra diverse venturefond, for å sette opp telecom tårn for å styrke mobil og datanettet. Dette er den største kapitalinnhentingen et privat selskap har gjort på det afrikanske kontinentet. Selskapet til Issam Darwish er listet på Nigerian Stock Exchange. Les om hans reise fra fattig libaneser til milliardær, i tidskriftet Forbes…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer