Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.38% Shanghai-0.15%S&P500+0.22% DAX futures+0.20%

Det var ingen store utslag i aksjemarkedet det siste døgnet, noe som kan bety at vi går inn i en konsolideringsfase på høyere nivåer. Ingenting er mer bullish enn dét. Mye henger på denne handelsavtalen, men markedet sykler på støttehjul sponset av FED. Det er fortsatt ingen avkastning å få i banken, og skal du spare penger er det lett å bli fristet inn i passive fond som i år har gitt fantastisk avkastning bare ved å være long det brede markedet.

-/ DNB SPÅR 80% oppside i Borr Drilling. Kursen stengte på 58 kroner i går, etter et kraftig fall intradag, men DNB har satt kursmål på over 100 kroner. Argumentet er at kapasitetsutnyttelsen har økt gjennom hele 2019, og at nye rigger fra kinesiske verft har blitt absorbert av markedet. De mener at jack-up markedet er i ferd med å bedres, og baserer analysen på fortsatt bedring neste år. Jeg synes aksjen er spennende, men er svært ambivalent til sektoren. Det er godt mulig forvalterne trekker seg videre ut av oljesektoren neste år, noe vi allerede har smakt på i inneværende år. Aksjer kan handle med stor rabatt i lang nok tid til at investorene gir opp, hvis sektoren faller “out of favour”.

-/ DET ER IKKE mange rederier i Sverige, men en av de gjenværende er Stena som drifter tank, container, ferge og cruise trafikk. I følge Dagens Industri er CEO Dan Sten Olsson i ferd med å flytte tankrederiet Concordia fra Stockholmsbørsen til Oslo Børs. Det må jo være en seier for de høye herrer ved bankplassen, eller nå er det vel strengt tatt i Brussel denne ledelsen sitter.

-/ FULL CIRCLE? Forbruksmønstre er under sterk endring, og spesielt når det gjelder underholdningsbransjen. Kritikerne har argumentert at Netflix og andre strømmetjenester dreper økonomien i f.eks filmindustrien, ved å utelate distribusjons og kinoelementet. Good riddance tenker forbrukeren, som får mye mer innhold for mindre penger. Det er da interessant å se at Netflix bruker sin posisjon til å redde nettopp kulturinstitusjoner som Kinoer. Netflix kjøper New York sin siste gjenværende single screen theater, en kulturinstitusjon ved navn Paris, for å holde den åpen etter mange år med økonomisk tap.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer