Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.57%  Shanghai -0.48%  S&P500 -0.08%  DAX futures +0.00%

Ovenfor ser dere grafen over antall sysselsatte oljerigger. Utfordringen med slike grafer er hvordan de skal tolkes. Fallende antall rigger i produksjon er åpenbart negativt for riggeiere, som ønsker høyere utnyttelsesgrad på porteføljen sin, men er ikke en fallende sysselsettingsrate en kontrær indikator? Det er jo nå man skal kjøpe eksponering, for å tjene penger når/hvis det snur. Det hadde vært helt feil å kjøpe riggaksjene for et år siden, da grafen var på sitt høyeste. Beviset ligger i kursutviklingen på riggaksjene det siste året.

På den annen side ligger mye av grunnen til de lave prisene i en global omfavnelse av ESG aksjer og prioritering av fornybart. Jeg lurer på om den pendelen noen gang kommer til å svinge tilbake, slik den har gjort tidligere.

I dag er det FED møte igjen, og det er mange som forventer et tredje rentekutt. Det er merkelig hvor mye oppmerksomhet slike små kutt blir gitt, ettersom det har marginal innvirkning på både renter og aksjer. Større skifter i rentepolitikk og rentebaner er viktig, men jeg kan ikke se at dagens situasjon hjelper noen som helst. Fed Funds Rate ligger nå på 2%, den var på 2.25% for ett år siden. Uttalt mål i denne omgang er 1.75-2%.

Av kvartalstall i dag er det følgende aksjer som kan bevege markedet: Apple, Facebook, Total og Deutsche Bank.

Norwegian er opp 40% i oktober måned, og nå forsøker XXL seg på 20 kroner igjen. NEL ligger noen få øre fra all-time high og Borr Drilling har etablert seg på 60 kroner. Et lite løft frem til jul så er treffprosenten min nærmest 100% i fjerde kvartal. Bruk gjerne det som kontrær indikator på at markedet skal rett i bøtta slik som i fjor. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer