Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.28% Shanghai -0.07%S&P500 -0.36% DAX futures +0.00%

Vi beveger oss med raske skritt mot november, og jeg synes markedet holder seg godt i påvente av en historisk sterk periode for aksjer. Det var ingenting å frykte fra selskapene som leverte kvartalstall, og nå har vi med oss sentralbankene igjen hvis farten i økonomien skulle bremse opp. Både Brexit og handelsavtale mellome Kina og USA går mot en form for sluttfase, noe som kan gi investorene en pause fra “headline risk”.

Norsk Hydro rapporterer i dag resultatnedgang, men “bedre enn ventet”. Slik er det altså i kapitalmarkedet, så lenge du informerer analytikeren om svake tall i god tid så gir man seg selv rom til å overraske med “bedre enn ventet”. Det lange bildet er uansett at Norsk Hydro lever av økning i global BNP vekst. Slik som all storindustri egentlig gjør. Global BNP har ikke kommet like sterkt tilbake som mange ønsket i år. I tillegg kommer det innstramminger i kvotesystemet og grønne avgifter (min spådom er at dette kommer til å øke drastisk i årene frem over) vil gjøre det svært lite attraktivt for kraftkrevende industri i EU og Norge. Det er forsåvidt ingen investorer som spør hvor inntjeningen til NHY kommer fra, men operasjonell risiko blir høyere jo mer eksotisk land du opererer i. Alt dette gjenspeiler seg i en aksjekurs som har mer enn halvert seg på to år.

Før åpning på Wall Street skal Boeing, Microsoft og Tesla rapportere kvartalstall. De to første kan bevege sentimentet i markedet, mens den siste er vel kanskje viktigst for den spekulative. (og norske investorer som er short)

I dag noteres Sats på Oslo Børs. Dette er et spennende selskap i mange henseende. For det første er de dominerende i sin sektor, og det med hele Norden som nedslagsfelt. De er godt kapitalisert til å vokse inn i flere land, og det er vanskelig å ikke tro på at de er i en supertrend med helse og trening. I tillegg må jeg si det er fint å få andre typer selskaper notert på Oslo Børs, spesielt innen konsum og livstil. Det skal vanskelig gjøres å klistre en grønn merkelapp på selskapet, men de er nok del av en større kontekst. Kanskje et sted mellom vegetarisk skolemat og det post-materialistiske samfunnet
der helse og trening er aksentuerte identitetsfaktorer. (LOL)

Kahoot bruker sin notering og rekordkurs til å hente 229 millioner kroner. Det er god disiplin å hente penger når du har anledning, men i dette tilfellet skal Kahoot gjøre oppgjør. Eller uorganisk vekst som styreleder Eilert Hanoa kaller det

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer