Morgenrapport Onsdag


Nikkei+0.19% Shanghai-0.33%S&P500-0.32% DAX futures+0.00%

S&P indeksen har begynt å gi større utslag, noe som sjeldent er positivt for aksjemarkedet. Ser dere på tweeten og grafen ovenfor, forklares det hvordan flere intradag fall på mer enn 2.5% etter hverandre er et tegn på panikk og kommer ofte før et crescendo (børskrakk).

Kineserne fixet Yuankursen på en høyere notering enn ventet i natt, noe som førte til støtte på de Asiatiske børsene. Jeg tror ikke dette er et tegn på bedre tider i det hele tatt, men en liten pustepause er alltid velkomment.

Apropos pustepause, oljeaksjene blir solgt kraftig ned på både Oslo Børs og Wall Street. Det virker som det kan være flere argumenter, både lavere vekst i Kina ergo mindre etterspørsle, men også et ønske fra investorene å divestifisere seg bort fra sektoren (grønne skiftet, redd for regulereringer, motstand etc.).

Oil & Gas Exploration & Production indeksen handler lavere enn under finanskrisen i 2008-2009.

-/ NEL INVESTERER $800.000 i et Koreansk selskap som driver med hydrogen, og mottar samtidig en ordre på H2Stasjoner på $2.8 millioner. Det interessante er ikke bare størrelsen på disse ordrene, men den geografiske spredningen. Nå har de små, men fine ordre, fra store og viktige markeder i verden. Japan, USA og Korea. Selskapet har som mål å rulle ut over 100 H2stasjoner innen 2022. Nå ligger de på 10 i Korea. Børsfallet har nok dratt med denne aksjen, som raskt kan stige til årsbeste på 9 kroner hvis tilliten kommer tilbake til markedet. I dag handler den på 6.25 kroner.

-/ JEG HAR publisert et innlegg som heter “Valutakrig” både påNordnetbloggen (Norsk)og påKryptografen (Engelsk). Den tar for seg dagens situasjon i valutamarkedet, og hvorfor en nøytral blokkjede valuta kan være mer attraktiv enn en politisert sentralbank valuta. Slapp av, jeg har ikke gått helt anarko-kapitalist enda.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer