Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.84% Shanghai+0.23%S&P500+0.00% DAX futures+0.60%

Det skjedde raskt. Fra en haukete FED som ville normalisere rentenivået for å stagge inflasjonspøkelset og løsne opp i et stramt arbeidsmarked, til full hvit due som nå like godt kan gå andre veien. I grafen over ser dere sannsynligheten for rentekutt i 2019. Fra 5% sannsynlighet til 75% i løpet av mars måned.

Her hjemme ser bildet annerledes ut. NHO leverte 3.2% lønnsvekst i forhandlinger med LO. Dette i den første perioden med borgerlig flertallsregjering på mange år. Man skulle jo tro at strategien var å spille hardt og satse på at Røe-Isaksen sendte saken til riksmegling rimelig raskt. Det historisk høye lønnsoppgjøret førte til kronefall, og kan i verste fall bidra til å øke inflasjonen enda mer. Drivstoffprisene har allerede tatt ut fjorårets toppnivå!. Da vet vi hva Øystein Olsen svarer med senere i år

Det er et godt driv i aksjemarkedet denne uken, og indeksene bygger nye gode nivåer. Det er ikke langt igjen til all-time på S&P500. Den ligger nå på 2867, der ny toppnotering vil være fra 2927 og oppover. Det betyr cirka 2% stigning fra dagen nivå. Rekk opp hånda alle som i romjulen tenkte at vi skulle sette ny all-time high før påske?

-/ DET BLUSSER opp til kamp om omsetningsskatt på transaksjoner igjen, denne gangen i USA der demokratene har lagt frem et forslag til kongressen om 0.1% skatt på alle aksjetransaksjoner. Hvis formålet er å skaffe inntekter til staten, finnes det bedre måter å skattlegge samfunnet på enn å ødelegge kapitalmarkeder.Wall Street Journal tar bladet fra munnen; Den absolutt største majoriteten av kapital i aksjemarkedet er fra pensjonssparere og vanlige folk gjennom ulike fondstrukturer. Økte kostnader og økt risiko (som følge av lavere likviditet) slår rett på resultatet til vanlige folk. Sagt på en annen måte, en av de største bidragsyterne til denne skatten vil være det norske oljefondet, eller pensjonsfond utland som det juridiske navnet er.

-/ NÅ KOMMER IPO’ene på rullende bånd, og godt er det. Mange av verdens mest spennende selskaper er fortsatt privateid og skjermet fra oss dødelige.Den kjente venture kapitalisten Fred Wilson skriver om Slack, Uber, AirBnB, Zoom, Pinterest osv, og hvordan børsnoteringene vil være bra mer innovasjon!

-/ HVER SØNDAG legger vi ut en ny episode av Kryptografen Podcast,og denne gangen (episode 6) snakket vi om mining. Hva er forskjellen mellom PoS og PoW? Kan du tjene penger på å mine selv? I tillegg til noen aktuelle nyheter om Bitmain og NVDA. Merk dere også at volumet i cryptomarkedet har eksplodert igjen, da Bitcoin har steget fra $3300 etter nyttår til $5100 i går.

@peterwarren la ut dette chartet på twitter i går. Det viser hvordan 50 dagers glidende gjennomsnitt krysse 200 dagers på oppsiden, i det som kalles et “golden cross”. Det motsatte skjedde i november, da kalt “death cross”.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer