Morgenrapport Onsdag

Nikkei+1.34%Shanghai+1.90%S&P500+1.29% DAX futures+0.48%


Tidligere i uken kunne vi lese at forventningene til ytterligere rentehevinger i USA har gått fra 70% i fjor til 0 i dag. Det samme har skjedd med estimatene for Europas største økonomi. På grafen ser dere hvordan GDP forventningene i Tyskland har halvert seg på åtte måneder. Dette er ikke et scenario som bidrar til et sterkt aksjemarked, men alle vet jo at ECB og FED står klar kamp på sidelinjen. Det mener jeg er hovedårsaken til aksjemarkedet har gjort det svært sterkt siden nyttår (FED ble dovish). Se bare på momentumet vi er ikke akkurat denne uken. S&P500 steg 1.29% i går kveld, NIKKEI stiger 1.34% i morgentimene.

-/ SELVAAG BOLIG hadde sitt beste år noensinne, og Mowi leverte sitt nest beste år da kvartalstallene for fjerde kvartal kom i dag. Schibsted melder i tillegg om sitt aller sterkeste kvartalsmessige driftsresultat i historien. Jeg tar meg selv og hele tiden glede meg over toppnoteringer på børsen eller omsetningsrekorder, men bør ikke slike noteringer være normalen? En bedrift som ikke jevnlig klarer å slå en årsomsetning fem år tilbake i tid, er jo ingen bedrift som vokser eller virker særlig sunn. Det samme med aksjemarkedet, over tid skal rekordene tangeres år for år. Noe annet ville vært et sykdomstegn.

-/ I GÅR MELDTE Herbjørn Hansson og NAT at dehar sikret et nytt lån på $305 millioner fra Beal Bank i Texas. Pressen har tidligere skrevet om lånet selskapet har til DNB og SEB, som etter brudd på egenkapitalbetingelser begrenser NAT sin mulighet til å betale utbytte. Slike lån fungerer som en spiral nedover fordi selskapet blir bundet opp, og nye investorer holder seg unna. Det nye lånet fra Beal Bank har mye bedre betingelser og forandrer hele storyen rundt NAT. Nå kan de ri av de dårlige ratene og vente på oppgangsmarkedet som alltid kommer sammen med shippingsyklusene. Da vet også investorene at de får utbytte. Herbjørn Hansson har betalt ut utbytte i 22 kvartaler på rad frem til i fjor. Aksjekursen har falt fra en topp på $15 i 2016 til nærmer $2 i år. Mon tro om dette lånet kan sette en bunn i aksjen!

-/ STEFAN PERSSON er hovedeier i H&M,og nå kjøper han aksjer for alvor. Askjekursen har falt cirka 70% de siste tre årene, da forbrukerne har omfavnet netthandel i stedet for store butikker i de dyreste handlegatene. Persson kjøpte aksjer for 830 millioner svenske kroner forrige uke, og nå tenker jeg at de kanskje har knukket koden. Hvorfor skal ikke H&M klare å konkurrere på netthandel med det volumet de har?

Bill Gates forklarer konseptet strømmetjenester til David Letterman… i 1995!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer