Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.44%  Shanghai -0.92%  S&P500 -0.17% DAX futures  +0.00%

Vi er nå i den tradisjonelt sett svakeste måneden i aksjemarkedet, hvis vi ser på statistikken over. Trøsten er at oktober er blant de grønneste månedene, og da kan man kjøpe billige aksjer i forkant. Hadde det bare vært så vel!

Wall Street hentet seg inn i går kveld, men de asiatiske motpartene opplevde en tung sesjon. Oljeprisen er ned 2% siden helgen, og det haster ikke med å kjøpe aksjer. Det kommer bedre muligheter.

Canada og USA møtes denne uken for å diskutere ny NAFTA avtale. Statsminister i Canada, Justin Trudeau, er tidlig ute med proteksjonistiske krav han ikke kommer til å fravike. Dette er krav som Trump & Co har ønsket å re-forhanlde. Blant annet markedsadgang i mediesektoren, mat osv Her er det igjen en disputt som baserer seg på at et annet land (samme som Mexico, Kina, EU) beskytter seg mot USA sin markedsmakt med tariffer eller lovgivning.

-/ HVIS DERE lurer på hva Spetalen og Torbjørm Kjus mener om tradingmuligheter rundt oljeprisen, raffinerispreader og bunkersolje, anbefaler jeg at dere leser kvartalsrapporten til Vistin Pharma som ble publisert i går. Det er selvfølgelig surrealistisk å bla fra diabetes medisin til nye miljølkrav på råoljetank båter, men det var mye matnyttig der på oljesiden. De tror på større skjevheter i årene fremover på grunn av dyrere og mindre tilgjengelig bunkers, men også kvaliteten på råoljen fra nord-armerika.

-/ BETHANY MACLEAN var en av journalistene som avslørte Enronskandalen og skrev en bok som tilomed ble film. Hun har i helgen skrevet en lang artikkel i New York TImes om olje og frackingbransjen. Hennes konklusjon (selv om jeg anbefaler alle å lese artikkelen) er at pengene investert ikke kommer tilbake, fordi de største selskapene har gjort finansmagi og betalt ut utbytter med lånte penger osv. Dette kan være den neste “subprime”. The Next Financial Crisis is Lurks Underground

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer