Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.72%  Shanghai -0.10%  S&P500 +0.26%  DAX futures -0.85%

Sentiment: Skuffelse!

Tidligere Goldman Sachs sjef og Trump sin økonomiske rådgiver, Gary Cohn, forlater Det Hvite Hus med umiddelbar virkning på grunn av ståltariffene som nå blir innført. Han er en frihandelsmann, og har jobbet beinhardt for å motvirke den proteksjonistiske fløyen i Trumpadministrasjonen. Han tapte. S&P500 Futures falt -1.5% i natt og DOW Jones er ned 350 punkter. 

Handelskrig betyr nemlig høyere priser på alt. 25% straffetoll på stål er ment for å straffe Kina, men treffer egentlig mest Mexico og Canada. Alle virksomheter i USA, som boligbygging, oljeindustri, bilproduksjon osv. kommer til å sette opp prisene ovenfor forbrukerne. Det betyr høyere inflasjon og enda flere rentehevinger. Det er lov å være proaktiv og bullish, men det er ikke nødvendig å klemme inn turboen når man allerede ligger over fartsgrensen. Den største skattepakken siden 80 tallet blir innført på historisk høye aksjekurser og lav arbeidsledighet, ståltariffer innført for å beskytte arbeidere som allerede har jobb og neste måned skal de diskutert innholdet i en infrastrukturpakke..

Så da kan vi dra dette resonnementet hjem; Rentene i Norge kommer som følge av dette til å stige tidligere og høyere enn først antatt. Jeg har ergret meg flere ganger over sidrompa strateger i de store bankene, men nå snur det raskt etter at Norges Bank satte ned inflasjonsmålet fra 2.5% til 2%. Det er fordi de ønsker å sette opp rentene tidligere for å motvirke høyere renter ute og en unngå aksje/boligboble her hjemme. Styringsparametrene forandrer seg, endelig. Derfor tror jeg det er for tidlig å kjøpe boligbyggerne på børsen eller andre industrier som er avhengig av eksport eller stor grad av lånefinansiering.

-/ EN AV hovedsakene i går var at Nord-Korea ville sette seg til forhandlingsbordet igjen, og NRK forsøkte å skape spenning rundt hva utspillet til USA ville være. Akkurat som dette ikke var iscenesatt av amerikanerne og kineserne gjennom nitidig skyggediplomati. Ingenting er tilfeldig, spesielt ikke når rekkefølgen på utspillene sørger for at Kim Jung-Un ikke mister ansikt!

-/ NÅ ØKER Nordnet takten på podcastformatet og lanserer #Pengepodden Sparing, som skal slippes annenhver tirsdag. I første utgave snakker Anders og Bjørn Erik om ulike spareformer som IPS, Aksjesparekonto og Investeringskonto.

-/ VI STOLTE av å kunne meddele at BizBot har lukket sin andre emisjonsrunde, og er nå rigget for full lansering av markedets mest høyteknologiske administrasjonsverktøy for alle type bedriftseiere og investorer. Her kan du lese om emisjonen, hvordan investert kapital skaper merverdi og fremgangen på hele prosjektet.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer