Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport OnsdagRisk-off dominerte handelen i USA gjennom hele gårsdagen. VI ser marginal spredning i Asia, og på europeiske futures, men ikke på langt nær like stor grad. USA står på randen av å måtte gripe inn mot en diktator med atomvåpen, samt bli truffet av nok en katastrofal storm, og amerikanske aksjer handler til en premium i forhold til europeiske og asiatiske aksjer.  ISM Manufacturing fra USA og Canadisk rentebeskjed er hovedpunktene for de makrointeresserte idag.

Irma kommer i stor fart inn mot Karibien, og vil deretter snu seg videre og treffe Florida til helgen.
Cruise, fly, og andre aktuelle reiselivsaksjer korrigerer vesentlig. RCL falt over 4% igår, men nå var dette fra tidenes høyeste notering. Stormer er ikke et nytt fenomen for disse regionene, men når flomvannet etter Harvey fortsatt ikke har lagt seg, og Irma er allerede en kategori 5, så tar investorene ingen sjanser. En berettig frykt for store skader på infrastruktur gir god grunn til gevinstsikring.

Oljeprisen kommer dundrende tilbake ettersom raffineriene sakte men sikkert starter opp igjen, her er det et stort etterslep på fysisk olje som skal hentes inn. Dette reflekteres i flere oljeaksjer, noe som vil ses på Oslo Børs idag. Mye tradingmuligheter som dukker opp i sektoren, men vær obs på de Harvey påvirkede lagertallene som kommer imorgen.

Over er en graf jeg har brukt en del tidligere, nemlig balansen til ECB. Pilene peker fortsatt oppover, og imorgen kommer renteavgjørelsen til ECB. Konsensus ligger klokkeklart på Draghi ikke gjør noen endringer, men at han muligens legger føringer på når de starter nedslaleringen av kvantitative lettelser.
En knallsterk Euro taler dog imot slike føringer, noe som gjør dette møtet spennende.

Bank of America Merrill Lynch kommer betimelig med sin egen versjon av Bitcoin “boblegrafen”, og peker bla på den impliserte volatiliteten som et av varseltegnene.
Kina var første regjering som tok tak i ICoer igår, og forbød dem tvert om. Dette førte til over $2mrd i outflows fra digitale valuater igår. Hvorvidt dette faktisk er et grep mot ICOer og digitale valutaer, eller bare grep for å stanse kapitalflukten, er ikke godt å si. Prisene stabiliserer seg allerede idag. INgen andre nasjoner har fulgt i samme spor enn så lenge.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer