Morgenrapport Mandag

I dag legger den nye regjeringen i Italia frem sin økonomiske plan, og det kan skape litt volatilitet. Det store spørsmålet er om de går bort fra “austerity”, og hvordan dette blir tolket. Mer penger ut i økonomien høres bullish ut, men problemet til PIIGS landene er høy gjeldsgrad, og for  å bruke mer må de låne mer. Stiger obligasjonsrentene er de ute på glattisen igjen.

Børsene i Japan og Kina er stengt i dag, og Oslo Børs er stengt på onsdag. Jeg ser dog ikke dette som en grunn til at markedet skal ned, kun at likviditeten blir tynnere. 

I morgen og Onsdag møtes FED, og ettersom inflasjonen faktisk har falt,  er det ventet fortsatt lave renter og stimuliprogram. Dette er det store bakteppet for aksjeoppgangen, og det er ingenting ved den økonomiske politikken til FED som tilser at det er over.

PGS legger frem tall som er noe bedre enn ventet, og ettersom aksjen handler til under 90 kroner, kan det nok komme en liten sprett i dag. AKSO derimot kom med en stygg PW i dag tidlig, noe som ikke er et ukjent fenomen for sektoren deres. Når man påtar seg store og teknisk vanskelig byggeoppdrag, oppstår det lett forsinkelser og overskridelser. Det forekommer nesten aldri at de blir ferdig før tiden eller under budsjett. Det vil derfor alltid være en stor risiko for å bomme på egne estimater.

-/ TO INNSIDESALG i RCL på fredag. Henholdsvis 8000 og 20.000 aksjer. Kvartalstallene selskapet la frem var ikke bare roserødt, det var noe svakere guiding for året.

-/ NÅ SKAL DE begynne å “fracke” etter shale gass/olje i UK, og reservene kan være mye større enn først antatt. Dette burde være et området Statoil er interessert i.

-/ FRONTLINE 2012 kansellerer 6 Capesize nybygg. Var det ikke disse John Fredriksen kontraherte i Februar? Jeg lurer litt på hva han holder på med der, og hvorfor han kansellerer. Ser han ikke opptur i tørrbulkmarkedet i år? i så fall negativt for Golden Ocean.

-/ RELATIVE STRENGT INDEX (RSI) blir brukt i tekninsk analyse, og viser om en aksje eller index er oversolgt eller overkjøpt. RSI går fra 0 til 100, der over 70 er overkjøpt, og under 30 er oversolgt. Denne oversikten viser en sammenligning av mange markeder, og det viktigste er ikke hvorvidt Nikkei er overkjøpt eller ikke, men at S&500, Dow Jones, Nasdaq, DAX indeksen ligger i overkant av 50, til tross for et kjempebullmarked. Det er derfor vanskelig å si at vi er overkjøpt, selv med noteringer på årsbeste.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer