Morgenrapport Mandag

Til tross for en særdeles svak arbeidsrapport på fredag, styrket de amerikanske børsene seg gjennom sesjonen. Det førte til en blandet utvikling i Asia i natt, og det kan se ut som den det værste uværet har gitt seg. Nå går vi nemlig inn i kvartalsrapporteringen for første periode i 2013, og allerede i kveld kommer Alcoa. Det blir spennende å høre hva de sier om videre utvikling i aluminiumsprisen, ettersom den handler på fem måneders lav på London Metal Exchange. “Kinaeffekten” har uteblitt.

Selv om Oslo børs åpner på plussiden i dag, tror jeg man skal være forsiktig. Nå spilles det rundt kvartalsrapportene, og dermed må vi avvente de mest toneangivende selskapen før totalmarkedet kan flytte seg. Det jeg sier er at OSEBX kommer ikke til å stige 20 punkter uten at de største selskapene overrasker på oppsiden, noe vi ikke har forutsetning for å mene noe om så tidlig i rapporteringssesongen. 

-/ I DAG ER DET TRE faktorer som kan hjelpe Norwegian kursen. 1. Streik er avverget, da partene ble enige om lønnsoppgjøret klokken tre i natt. 2. Oljeprisen har falt nesten fem dollar på en uke. 3. Trafikktallene for Mars viste godt belegg, til tross for at flykapasiteten har økt med over tjue prosent på et år. De har flere fly, men klarer samme fyllingsgrad som tidligere.

-/ UREA PRISEN har svekket seg, både på grunn av kaldt vær, men også forventningener om økt kinesisk eksport. Yara legger frem kvartalstall 22. April, og det viktigste investorene må se etter, er guidingen for Q3-Q4 i år. Skulle Ureaprisen snitte under 320 USD per ton, kan aksjekursen slite.

-/ REGJERINGEN I PORTUGAL har møtt på problemer i høyesterett, på noen av kuttforslagene sine. Det betyr at de må kutte mer andre steder, og nå ser det ut til at det kan bli tidlig nyvalg. De må kutte for å beholde EU bailout penger, og således havner sittende regjerning mellom to stoler. EU og sin egen høyesterett. Eller rettere sagt: Portugal sin befolkning havner mellom de to stolene, ettersom det er de som må betale tilbake lånene.

-/ FINANSAVISEN skriver at 10% av raffinerikapasitet i Europa vil nedlegges de neste ti årene. Dette på grunn av fall i etterspørsel. Hvis ikke Kina kompenserer bortfall i oljeimport til EU og USA, vil oljeprisen falle drastisk.

Husk å ta turen innom nordnetbloggen.no i løpet av dagen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.04.2013 11:33

Er ikke inne i aksjer selv for tiden, men som flyentusiast er det morsomt å se at Norwegians første 787 Dreamliner rullet ut fra painting hallen forrige uke. Får de godkjent batteri problemet så er den nok på vei til Norge med en gang. http://www.mynewsdesk.com/no/pressroom/norwegian/image/view/787-dreamliner-in-norwegian-s-livery-rolls-out-of-paint-hangar-189514