Morgenrapport Mandag

Nikkei+0.97% Shanghai +1.73%S&P500 +1.44% DAX futures +0.35%


Sterk avslutning på en ellers tung uke for OSE, hvor laksesektoren skal ha mye av æren for oppgangen på fredag. Europa var også positivt preget av nye rykter om både kinesisk stimuli og handelskrigdiskusjoner.
USA fulgte mønsteret fra våre tidssoner, og endte ukens siste handelsdag 1,5% opp. Asia starter uken med bred oppgang, hvor Kina leder ann med indekser som stiger mellom 1,5-2,5%.
KPI fra EU og månedsrapport fra Bundesbank er dagens makro.
Kina la frem på lørdag at de skal kutte lånerenter for selskaper, og vil muligens se på andre stimulitiltak for å booste veksten i landet. Dette kan skje allerede fra imorgen av, og renten vil kuttes med mellom 15 og 45 basispunkter. Med Yuanen stabilisert rett over 7 mot USD, så ser PBOC sitt snitt i å gi små bedrifter en hjelpende hånd.

PBOC er ikke eneste sentralbank som ser på tiltak for å dempe fallet i i økonomien, og vi får referat fra de siste rentemøtene til både ECB og Fed i løpet av uken.
ECB er visstnok nære ved å sparke igang nye kjøp av obligasjoner mm., og Fed er som kjent under sterkt press for å senke rentene for å være med i sentralbankenes Race To The Bottom.

Torsdag og fredag vil også preges av Jackson Hole Symposium som samler det som kan krype og gå av sentralbanksjefer og økonomer.WeWork sine S-1 papirer for børsnotering kom inn forrige uke, noe som gir et langt mer oversiktlig bilde av selskapet, samt de små detaljene. Selskapet sin siste finansieringsrunde ble gjort med en verdivurdering på $47mrd, så de er naturlig nok under lupen. 
At selskapets omstridte CEO solgte aksjer for $700mill noen få måneder iforkant av den planlagte børsnoteringen er også noe som løfter øyebryn. 
Alphaville har noen spennendene betraktninger etter å ha lest papirene, og trekker frem hvordan CEOen vil miste stemmeretter hvis han ikke bidrar nok til veldedighet, nepotismen i selskapet, den store belåningen av personlige aksjer CEOen har, og ikke minst hvordan WeWork dealer mye med sjefens private selskap.

GE er under hardt vær (igjen), da noen over snittet kompetente herrer anklager selskapet for svindel.
Det trekkes sammenligninger med Enron, og hevdes at så mye som 40% av markedsverdien bare er varmluft.
Den beskrivende hjemmesiden www.GEfraud.com er laget for anledningen, hvor alt av research ligger åpent.
Her er også en fin twittertråd som dissekerer mye av rapporten, men også tar for seg hvordan kulturen om at man ALLTID skulle oppnå guidede kvartallstall har gjennomsyret selskapet. Fisken råtner fra hodet og ned.
Det spruter ikke akkurat av verdens handel om dagen, noe selvfølgelig shipping er første til å merke.
Spesielt conteiner merker veldig godt feiden mellom USA og Kina, men det er ingen som er immune mot svakere handel, og deretter svakere vekst.
IMO2020 kan derimot utilsiktet gi en hjelpende hånd midt oppi alt dette. 
Ikke bare er alle på uvitende til effektene av IMO2020 på drivstoffmarkedet, men de nå viser det seg også at de som ville unngå drivstoffkaoset sliter med store forsinkelser på installering av scrubbere.
Det tar rett og slett lengre tid enn ventet å installere scrubbere på eksisterende skuter, noe som fører til ventetid og køer på verftene.
Ineffektivitet er igjen shippings beste venn, og dette tilsier at kapaistet taes vekk fra markedet, og stabiliserer ratene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer