Morgenrapport Mandag

Nikkei +1.86% Shanghai +1.73%S&P500 +1.09% DAX futures +0.03%

En panser avslutning på Oslo Børs, og vi er på nivåene vi sist så i starten av desember og midten av november, feel old yet?
Lignende tendenser var det over resten av kontinentet, og høybeta er nå en positiv ting.
USA er ikke noe dårligere, hvor SP500 har lagt på seg 400 poeng siden man startet å lete frem første advenstlyset. Frykten for risk over mandagsstengte indekser var fraværende.
Asia starter uken fremoverlent med japanske og kinesiske indekser opp mellom 1-2%, hvor statistikk fra kinesiske banker viser nye rekorder i utlån, som er et klart tegn på ekspanderende pengepolitikk fra styresmaktene.
Med hele Nord Amerika på langhelg, og syltynn kalender i Europa så er det strengt tatt intet makromessig som er verdt å notere seg.

Oljen, i dette tilfellet både WTI og Brent, har sneket seg oppover i det siste. Uten de alt for store svingningene og overskriftene så har det sorte gullet nå klatret seg tilbake til nivåer sist sett i midten av november. Den største olje ETFen i USA, USO, er opp 21% YTD, nesten dobbelt så mye som SP500 sine 12%.
Momentumet bak revolusjonen i Venezuela har dabbet av, og OPEC står hardt på sine produksjonskutt. Lybia sin retur til høyere produksjon er nok tøffere enn markedet initielt så for seg, og råvaren er preget av samme optimisme som aksjemarkede ert for en avtale mellom USA og Kina.

Raffineriene i Nord Amerika er dog tynnslitt med tanke på marginer, og produktiviteten er farlig lav i forkant av den normale vedlikeholdssesongen. Bortfallet av olje fra Venezuela kludrer til sedvanlige handelsmønstre, og sender spreadene mellom de forskjellige oljetypene langt vekk fra de innkalkulerte nivåene. Ettersom Kina og USA sannsynligvis pusher februar fristen for en handelsavtale så er det nærliggende å tro at oljen har et noe begrenset rom på oppsiden.

For ikke mer enn en måned siden så var Short Emerging Markets nummer 3 på BofAML sin Most Crowded Trade liste. Nå, for første gang noensinne, så troner Long Emerging Markets toppen av samme Most Crowded Trade liste. Ironisk nok så er nummer to på listen Long Dollar, noe som er en veldig god hedge mot nettopp Long EM, til gjengjelg så er emerging markets ekstremt mye mer volatilt enn USD, så det er ikke mulig å få i pose og sekk på disse to.
FAANGMAN holder som vanlig topp 3 plassering, og all støyen innenriks i USA gjør at fokuset på regulering mot techgigantene nesten er glemt allerede.

Undertegnede har messet en del om hvor fantastisk LNG markedet ser ut fremover. En tøff vinter, svake spotrater, og ikke minst et svakt aksjemarked sendte blant annet Flex LNG ned gode 30% fra november toppen. Markedsbalansen ser akkurat like god ut fremover, og mengden med prosjekter som kommer online er på ingen måte mindre, snarere tvert imot. Gas Log sin CEO sa senest på fredag at de forventer et stramt LNG marked i årene som kommer, og at den store volatiliteten vil sakte forsvinne til fordel for høye stabile rater.
Ikke nødvendigvis den mest objektive kilden, men han må til gjengjeld stå for sine uttalelser ovenfor aksjonærer i motseting til andre..

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer