Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.56%  Shanghai -0.70%  S&P500 +0.01% DAX futures  -0.19%
USA fortsetter sitt eget løp! Mens europa og asia sliter med tyngre indekser, så settes det nye topper ukentlig over dammen. Asia faller videre på dårlig kinesisk makro, og håpet for en avklaring i handelskrigen blir mindre og mindre for hver dag som går.
PMI fra EU, samt alle de store økonomiene i europa, og tale fra BuBas Weidmann er dagens makro høydepunkter.

At tech er lokomotivet er det ingen tvil om, og rekken av mennesker som skriker boble blir bare lengre og lengre. Verdiene er i mange tilfeller strukket, og optimismen er i enkelte selskaper kanskje i overkant stor. Mend et store og hele bildet er ikke så alt for ille. Grafene over illustrerer godt dette. Pris til cashflow og forward P/E tegner et bilde av en høy, men ikke boble prising for sektoren, og dette kommer rett og slett av at inntjening er ekstremt god. Problemet er virker heller å være at investorene er posisjonert veldig konsentrert, og at vi ikke helt har fått testet likvididteten i markedet ved større drawdowns enda, annet enn i Facebook, og det var ikke mye å skryte av. Hvis det er illustrerende på hvor fort kjøperne trekker seg, og hvor mye lengre ned de legger seg, så har vi mye volatilitet i vente.

Argentina opererer nå med en hissig rente på 60%, ikke basispunkter, men %!
IMF jobber knallhardt for å få på plass en $50mrd pakke for å reddde landet.
Dette er ikke første gang IMF har hjulpet landet, og resultatene kan sies å ha vært varierte, derfor er blant annet sjefen selv, Christine Laggard, dypt involvert denne gang.
Morgendagen er forhåpentligvis dagen hvor alt kommer på plass, men dette vil ikke skje uten at landet må ta noen harde grep, som vanlig vil det gå utover befolkningen.
Templetons $10mrd store EM fond lider også med Argentina, da de sitter med obligasjonene som sin fjerde største posisjon, der selv den 100årige obligasjonen til Argentina handler langt under par.
Landet trenger og hente minimum $9mrd i 2019, ved siden av IMF sin hjelpepakke, hvor kreative vil de (les investeringsbankene) være denne gangen?

Kinas ambassadør i USA brukte sjeldent sterke ord, og sa at TRump burde skjønne at de ikke kommer til å gi seg på bakgrunn av trusler. Makrotallene maler ett noe anderledes bilde.
Nattens Caixin indeks, en privat industriproduksjon indeks for SMB (som er ca 90% av landets produksjon, samt privateid så tallene er mer pålitelige) viste nok en gang svakere vekst. Indeksen viser fortsatt vekst, men dette er utelukkende på grunn av at tilbudssiden holdes høy. Etterspørselen faller videre, og dette gapet vil lukke seg.
Kina var allerede i en tøff situasjon før gnisningene med USA, 5 år med fallende lønninger, en nyinnført politikk som skulle bygge ned gjeld, og ikke minst fravær av store infrastruktur QE pakker, dette er ikke tidspunktet for å gå inn i en handelskrig med USA.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer