Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -1.04%  Shanghai +0.22%  S&P500 +0.18%  DAX futures -0.37%

En forsiktig avslutning på en ellers lite givende uke, hvor både hovedindeksen og amerikanske markeder var flate. Markedet i Kina stiger, mens resten av Asia faller. Nikkei ned 1% med eksportørene som tynges av sterk Yen. Syltynn makrokalender for dagen, hvor fokuset vil være på G20 møtene som starter, samt spekulasjon før FOMC møtet på onsdag.

Grafen viser at forrige uke satte ny rekord av inflows til aksje ETFer, hvor brorparten av dette gikk til amerikanske ETFer. Bank of America kunne også melde om over $43mrd flyt til aksjer forrige, første gangen siden 2013 at det har gått større summer til aksjer enn obligasjoner. Tech har, ikke overraskende, vært sektoren med størst flyt inn, hvor Finans følger tett etter. Ellers er emerging markets mest populære område, og japan mest populære land.
Men selv med rekordsummer dyttet inn forrige uke, så var fortsatt brorparten av verdens ledende indekser negative for uken. Sunnhetstegn at markedet kan ta unna slike volumer uten de alt for store bevegelsene, men her er det altså mange som posisjonerer seg forran Powell sitt første rentemøte på onsdag.
100% av analytikerne Reuters spurte forventet renteøkning på onsdag, men de er langt fra like samstemte om rentebanen for resten av året, og 2019. Konsensus har ligget på 3 økninger i år, og like mange neste år, men dette kan raskt endre seg etter onsdagen. Skulle det komme hint om ytterligere to eller fler rentehevinger neste to årene så vil vi nok raskt kunne snu grafen over på hodet.

Gluskin Sheff, den kanadiske forvalteren med det lite sjarmerende navnet, viser klart og godt hvorfor en bratt rentebane er drepen for både markedet og økonomien.
Massiv stimuli har gitt både bedrifter, og land, fantastisk gunstige gjelds betingelser siste årene, noe som påfølgende har ført til et massivt låneopptak. De bedriftene og landene som ikke nå bruker tiden sin på å bygge ned tårnene sine av gjeld, blir de som sitter igjen med svarteper når sentralbankene nå skur igjen kranen sakte men sikkert.

Her er linken til Richard sitt innlegg på fredag, om gjeterens fløyte. En kjapp og god forklaring på hvordan Spetalen beveger seg inn, igjennom og ut av diverse selskaper, og nå sist i Vistin Pharma.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer