Morgenrapport Mandag

Nikkei –0.02%  Shanghai –0.43%  S&P500 +0.44%  DAX futures +0.00%


Sentiment: Siste uken i januar!

Når vi nå fortsetter dette paraboliske rallyet er det viktig 1. få med seg mest mulig av oppgangen 2. ha en slags plan for hva man gjør når det snur. For det kommer til å ta slutt om det betyr neste måned eller om to år. Hvis man IKKE har vært investert i det siste året, forstår jeg ikke helt hva man søker etter i aksjemarkedet. Hvis man ER investert, bør man sette noen klare regler for hvordan man skal agere på ulike scenarioer på nedsiden.

Noen liker trailing-stops, andre ser etter økt volatilitet og noen setter en klar grense hvor mange prosent markedet kan falle før man går ut. Hva er dine variabler?

Hvis det er slik at markedet har steget på skattereform i USA, og generel optimisme rundt økonomien, bør du følge med til uken; Nå starter nemlig pushet mot en infrastrukturpakke(Bloomberg), og kanskje den siste store reformen republikanerne klarer å dra igjennom før de mister makten i november. Det kan sende sykliske aksjer enda høyere.

-/ E24 STARTER dagen med en fin oversikt over rentehevingene som nå ligger i horisonten. De peker på at det neste året byr på 31 ulike innstramminger og rentehevinger i relevante økonomier. Også Norges Bank skal i følge egne utsagn vurdere en renteheving i år, men det stiller flere av analytikerne seg tvilende til. Det INGEN tviler på, er at gjeldsbelastningen på bolig og fobruksgjeld er større nå enn før finanskrisen. Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken om at vi får en styggere smell som følge av dette enn forrige gang, da det var bankene som måtte “reddes”, nå blir det forbrukerne og boligeierne.

-/ I FORRIGE UKE kunne vi lese at Arctic jekket opp kursmålet til Bergen Bio. Finanspressen var over seg av spørsmål om hvordan de kunne spå en aksje høyere der Trond Mohn var storeier, da han OGSÅ var storeier i Arctic Securities. Det var uansett en godt timet analyse, da de i dag slapp tre fase II kliniske tester som viste lovende resultater.

-/ MARKETWATCH trekker frem Lenovo og HP som kjøpskandidater på kryptoboomen, fordi grafikk kort og minnebrikker har blitt dyrere på økt etterspørsel fra miners. Det har ødelagt mye av “bygg PC selv” markedet for vanlig folk som er ute etter en jobb-pc eller gaming. Lenovo og HP har faste kontrakter på leveranser av grafikk kort og minnebrikker, noe som plutselig gjør de attraktive på pris målt mot å kjøpe seperate komponenter.

DAGENS MYNTKAST: I helgen publiserte jeg et innlegg der jeg belyste problematikken rundt å tro på blockchain, men ikke Bitcoin eller annen kryptovaluta. Det virker som en altfor vanlig hedge for kommentariatet å rose en teknologisk definisjon, men avvise dens praktiske applikasjon. Tokens, coins, og Bitcoin spesielt, henger mye tettere sammen med utviklingen av blockchain enn hva kritikerne kanskje innser. – Hedgefondene har forøvrig snudd på Bitcoin futures. Statistikk fra CME og CBOE viser at antall longposisjoner målt mot shortposisjoner hos finansielle spillere som hedgefond, har økt betraktelig etter korreksjonen. på CME er det 1100 lonposisjoner mot 500 short, ratioen på CBOE er nesten 4 til 1.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer